Kärlekens koreografi

Du och jag och vi hos psykologen

Inget är så svårt som att leva i en nära relation. Vad är det som leder fram till att två människor som nyss knappt kunde vara ifrån varandra i förälskelsefasen nu distanserar sig och inte står ut med den andra? Psykologerna Allan Linnér och Anders Nyman skriver om relationskomplikationer och par i terapi och kombinerar erfarenheter från långa yrkesliv med ett varmt tilltal och stor empati.


Tryckta utgåvor

Kärlekens koreografi Kärlekens koreografi
Kärlekens koreografi
Utgivningsdatum 2017-09-18
265 Sidor
ISBN 9789127819016
Inbunden
Provläs

Digitala utgåvor

Kärlekens koreografi Kärlekens koreografi
Kärlekens koreografi
Utgivningsdatum 2017-09-18
265 Sidor
ISBN 9789127819030
E-bok

Inget är så svårt som att leva i en nära relation. Vad är det som leder fram till att två människor som nyss i sin förälskelse knappt kunde vara ifrån varandra nu distanserar sig och inte står ut med den andra?

De som inte kunde låta bli att röra vid varandra. Som varken åt eller sov för att de var så uppfyllda av känslor. Vad var det som hände? Varför började de efter en tid istället plåga, svika och överge varandra?

Vi får dessa frågor från våra klienter, från journalister, vänner och bekanta. Det händer att vi av och till ställer dem till oss själva. Frågorna är också upprinnelsen till vårt gemensamma bokprojekt Kärlekens koreografi. Vi skriver om relationer - om par som kanske en gång var ett sammansvetsat vi och som vill vara det igen och om andra som kanske istället hämtar hjälp att gå vidare som ”jag” och ”du”.

I terapirummet möter vi människor som har en önskan att få fler och bättre verktyg för att kunna samtala på ett annat sätt och lättare lösa konflikter. Förhoppningen är att de ska bli bättre på att möta svårigheter, oavsett om det gäller sex, gränser, makt, intimitet, ekonomi, arbetsfördelning eller något annat.

Psykologerna Allan Linnér och Anders Nyman skriver om relationskomplikationer och par i terapi. Deras erfarenheter från långa yrkesliv i kombination med textens varma tilltal och empati lyfter innehållet utöver det vanliga.

Sagt om boken/författarna: 
”[Radiopsykologen] Allan Linnér är en gudabenådad lyssnare, varsam och med absolut gehör för de mest skilda temperament.”
Roland Paulsen i Dagens Nyheter