Barn, unga och trauma

Att uppmärksamma, förstå och hjälpa

Barn, unga och trauma är en gedigen grundbok om barn, unga och trauma skriven av tre av Sveriges mest erfarna kliniker och forskare inom området.


Tryckta utgåvor

Barn, unga och trauma Barn, unga och trauma
Barn, unga och trauma Kommande
Utgivningsdatum 2019-05-06
250 Sidor
ISBN 9789127819061
Inbunden
Provläs

Barn, unga och trauma är en gedigen grundbok om barn, unga och trauma skriven av tre av Sveriges mest erfarna kliniker och forskare inom området.

Barn, unga och trauma tar upp vanliga reaktionsmönster, symtombilder och samspel mellan barn och föräldrar vid svåra påfrestningar. Det finns även egna kapitel om barn som har misshandlats fysiskt och psykiskt i sin familj, som utsatts för sexuella övergrepp, som bevittnat våld mot en förälder, som förlorat en förälder eller syskon och barn som har utsatts för organiserat våld i sina hemländer. Författarna beskriver även olika insatser och behandlingsmetoder.

Barn, unga och trauma riktar sig till studerande och yrkesverksamma som vill lära sig mer om hur de ska förstå, möta och hjälpa traumatiserade barn och unga, till exempel inom hälso- och sjukvården, skolan, socialtjänsten och rättsväsendet.

Kjerstin Almqvist är leg. psykolog, specialist i klinisk psykologi, leg. psykoterapeut och professor i psykologi vid Karlstads Universitet. Anna Norlén är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och rektor och verksamhetschef på Ericastiftelsen. Björn Tingberg är leg. sjuksköterska med specialistutbildning Barn och ungdom, leg.psykoterapeut, med.dr och lektor på Barnafrid.

Kanske är du också intresserad av...