Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Forskarredaktörer på plats

Nu börjar de nya forskarredaktörerna Per Snaprud och Lina Wennersten Bergner sina tjänster på tidskriften Forskning & Framsteg.

Det här är två nyinrättade tjänster som finansieras av Stiftelsen Natur & Kultur och som syftar till att göra viktiga vetenskapliga insikter tillgängliga för en större publik.

Journalisterna Per Snaprud och Lina Wennersten Bergner ska stödja forskare att själva skriva i tidningen och på fof.se. De ska arbeta både uppsökande – för att få forskare att kommentera dagsaktuella frågor - och hjälpa forskare som själva vill skriva.

Per Snaprud är forskarredaktör för naturvetenskap, medicin och teknik. Han är vetenskapsjournalist och f.d. hjärnforskare. Han arbetar på Forskning & Framsteg och har tidigare varit verksam vid SVT:s, DN:s och SR:s vetenskapsredaktioner.

Lina Wennersten Bergner är forskarredaktör för humaniora och samhällsvetenskap. Hon är journalist med inriktning mot psykologi, kultur och språk, och har jobbat med såväl magasin som dagstidningar och tv, och skrivit ett par fackböcker.

”Forskares perspektiv behövs i samhällsdiskussionen” - läs Forskning & Framstegs intervju med Lina här.

Läs mer om Natur & Kulturs stöd till Forskning & Framsteg här.