Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Levandegör dina NO-lektioner!

Nu kan du hjälpa dina elever att förstå abstrakta begrepp i NO med hjälp av AR (augmented reality) där 3D-bilder berikar och levandegör och ger eleverna en djupare förståelse för innehållet!

Nästintill magi!

Visst skulle det vara hjälpsamt att kunna visa en realistisk visuell upplevelse för hur till exempel hjärtats muskler rör sig vid varje hjärtslag, eller hur himlakroppars rörelser skapar fenomen som solförmörkelse på jorden? Det är möjligt med PULS NO!

Hur gör man?

Med hjälp av en mobil eller surfplatta och appen Ludenso Explore kan dina elever titta på och fördjupa sig i tredimensionella bilder och begrepp kopplade till arbetsboken för PULS NO åk 4-6. Vrid på bilderna och zooma in i för att visa detaljer. Eleven kan med hjälp av AR-tekniken t ex placera en bild av ett hjärta som pumpar utanpå en klasskompis tröja för att studera vad som händer i kroppen just nu. Till varje område finns det  ett elevblad där eleverna får reflektera och svara på frågor och ett quiz för att repetera och befästa kunskap. Guide för hur du kommer igång finns på lärarwebben. 

Genom att klicka på spela upp godkänner du riktade kakor från tredjepartsleverantören av medieinnehållet

AR-tekniken

Ludenso heter det norska företag som ligger bakom AR-tekniken som vi har implementerat i PULS NO. Läs mer om dem här.