Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Förskolegänget

Lekfullt material för att hantera vardagsdilemman och stärka relationer.

Kort om förskolegänget

Förskolegänget är ny serie för att arbeta medvetet med demokrati och värdegrund, där barnen genom litteratur och aktiviteter utmanas till delaktighet och inflytande. I böckerna får ni följa barnen Kiko, Ted, Fia, Lo, Rami, Maja och pedagogerna Sissi och Pim på deras äventyr i vardagen. Böckerna bygger på vardagsdilemman på förskolan som barnen känner igen sig i och kan relatera till.

Konkret värdegrundsarbete

Förskolegänget kan användas i vardagliga aktiviteter – som högläsning, bildpromenader, flanosagor, dramatiseringar och att arbeta med tecken som stöd. Varje titel i serien presenterar en strategi och här finns även dialogfrågor att stanna upp vid under läsningen. Böckerna innehåller tecken som stöd.

Ingår i serien

Förskolegänget består av 5 skönlitterära böcker som tillsammans med en handledning ger serien konkreta verktyg för att arbeta medvetet med värdegrundsundervisning i alla moment under en vanlig dag på förskolan. Materialet kommer i en fin samlingsbox och det finns även tillhörande extramaterial för nedladdning.

Inspireras mera

Vad händer hos Förskolegänget och vilka är författarna? Vill du ha tips på hur du kan använda materialet? Ja, då ska du följa @forskolegänget där Kiko, Rami, Leo, Maja, Lo och Fia tar dig med in i Förskolans underbara värld. Bakom kontot står författarna Ingrid Flygare och Ellen Jildeteg.

Titlar i serien

Titlar i serien