Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Philip Pullman

Philip Pullman, belönad med 2005 års litteraturpris till Astrid Lindgrens minne, är författare till trilogin Den mörka materian, där Guldkompassen är den första delen. Boken har filmatiserats med bland andra Nicole Kidman och Daniel Craig i rollerna. Philip Pullman föddes i Norwich, England, 1946. Han studerade engelska i Oxford, där han sedan också verkade som lärare. Han har mottagit flera andra priser för sina ungdomsböcker. Guldkompassen har till exempel erhållit The Guardian Children’s Fiction Award, vilket är Englands förnämsta barnbokspris, och Carnegie-medaljen.

2018 utkom Lyras färd, den första delen i Pullmans spin-off Boken om stoft där han återvänder till sina parallella universum från Den mörka materian och ger oss historien om hur allt började. Hösten 2020 utkom den andra delen: Det hemliga riket.

Titlar av Philip Pullman

Den mörka materian

En trilogi skriven av Philip Pullman, där "Guldkompassen" är den första delen. Boken har filmatiserats med bland andra Nicole Kidman och Daniel Craig i rollerna, och blivit tv-serie på HBO.
Utforska Den mörka materian

Boken om stoft

Philip Pullman är tillbaka med en spin-off där vi återvänder till hans parallella universum, fyllda av daimoner och stoft. Första delen är "Lyras färd".
Utforska Boken om stoft