Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Den mörka materian

En trilogi skriven av Philip Pullman, där Guldkompassen är den första delen. Boken har filmatiserats med bland andra Nicole Kidman och Daniel Craig i rollerna, och blivit tv-serie på HBO.
Välj filter

Guldkompassen

Allting börjar när Lyras farbror, Lord Asriel, återvänder till England med berättelser om en plats nära Nordpolen där man genom norrskenets skimmer kan ana en annan värld. 

Läs mer

Den skarpa eggen

Universums gränser har öppnats och Lyra tar språnget in i en annan värld. Det visar sig vara en skrämmande och hemsökt plats, där själsslukande gengångare drar fram på gatorna och man kan höra det avlägsna bruset av änglars vingar i skyn. Där träffar hon Will, som just fyllt tolv och redan har ett mord på sitt samvete. Lyras och Wills öden tycks på ett underligt sätt sammanlänkade, och...

Läs mer

Bärnstenskikaren

Det fruktansvärda krig som häxorna har förutspått närmar sig. Nya och större prövningar väntar Lyra och Will som redan överlevt så många faror tillsammans. Till sin hjälp i kampen har de pansarbjörnen Iorek och de nya vännerna gallivespierna, men till slut står det klart att Lyra och Will ensamma måste följa den väg som utstakats för dem. Världsalltets öde vilar nu i deras händer…


Läs mer

Läs också:

Läs också:

Boken om stoft

Philip Pullman är tillbaka med en spin-off där vi återvänder till hans parallella universum, fyllda av daimoner och stoft. Första delen är "Lyras färd".
Utforska Boken om stoft