Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Vi som var så lyckliga

Vi som var så lyckliga

I ett slutet kvarter bestående av två parallella gator i centrala Tirana bodde ledarna i Europas mest hemlighetsfulla land, Albanien. Kvarteret låg mitt i huvudstaden, där umgicks de och när någon greps och avrättades var det inget man talade om - inte ens hemma vid köksbordet.


Peter Kadhammar har intervjuat människorna som levde och arbetade i Kvarteret, från den kommunistiske diktatorn Enver Hoxhas änka till andra ledare, deras familjer, läkare, livvakter och städerskan som också putsade riskornen Hoxha skulle äta. Resultatet är en unik och levande skildring av en sluten värld som fanns alldeles nyss, en berättelse om politik, makthunger, fruktan - och kärlek.

Peter Kadhammar är journalist och författare. Han har publicerat sju böcker, bland annat de kritikerhyllade "Vägen till Bagdad" och "Vad gjorde du under kriget". Han är knuten som reporter till  Aftonbladet sedan flera år.

"I våras började jag tänka på Kvarteret igen. Det börjar bli sent. Folk dör undan. Otroligt nog finns inget rejält skrivet på något språk om Kvarteret, inte ens på albanska om jag förstått rätt. Albanien har fortfarande inte gjort upp med sitt förflutna."
Ur Peter Kadhammars förord

Visa mer
Titel: Vi som var så lyckliga Utgiven: April 2017 Författare: Peter Kadhammar

Inbunden

ISBN:

9789127143616

E-bok

ISBN:

9789127143623

Tipsa/dela:
Stäng

Tipsa en vän

Skicka

Andra populära titlar inom Sakprosa