PULS Teknik 4-6

Grundbok i teknik med faktatexter på rätt nivå, som tillsammans med bilder och en tydlig form underlättar läsförståelsen. 

Tryckta läromedel

PULS Teknik 4-6 Grundbok, tredje upplagan
Inbunden 72 sidor. 2013-07-16. ISBN 9789127425477
159 kr
Köp direkt via din återförsäljare
PULS Teknik 4-6 Lärarbok, tredje upplagan
Specialbindning 160 sidor. 2014-04-05. ISBN 9789127425491
575 kr
Köp direkt via din återförsäljare
PULS Teknik 4-6 Arbetsbok, tredje upplagan
Häftad 48 sidor. 2014-01-09. ISBN 9789127425484
69 kr
Köp direkt via din återförsäljare

Digitala läromedel

PULS Teknik 4-6 Grundbok Digital, tredje upplagan
Onlineprodukt 72 sidor. 2014-09-05. ISBN 9789127437050
69 kr
Köp direkt via din återförsäljare

Kostnadsfritt extramaterial

PULS 4-6 Teknik

Om PULS Teknik 4-6

Överallt finns teknik. Det kan vara en liten knapp, ett plåster, en cykel eller ett stort hus. Teknik hjälper människan i vardagen. När vi använder föremål av något slag handlar det nästan alltid om teknik. Om detta får dina elever lära sig i PULS Teknik 4-6. De får veta hur människan löser problem genom att uppfinna saker och hur teknik har utvecklats genom tiderna. Och så blir det teknikjakt!

Till varje arbetsområde i grundboken finns praktiska uppgifter som hjälper eleverna att utveckla sitt tänkande och bli förtrogna med grundläggande teknik. 

Till grundboken finns både en arbetsbok och en lärarbok. I lärarboken finns bland annat lektionsförslag och kopieringsunderlag. 

PULS 4–6 är ett komplett paket för undervisning i NO, SO och Teknik.

Arbetsbok

Arbetsboken hjälper eleverna att förstå ord och begrepp de läst i grundböckerna. De visar hur man kan tänka kring texten: Vad stod det? Vad kommer jag ihåg? Vad tänker jag själv? Uppgifterna utvecklar, övar och befäster det innehåll som eleverna läst om grundboken.

Det här innehåller arbetsboken:

Vad är teknik - Förvara och bevara - Bygga och bo - Energi i vatten och vind - Teknik med papper och penna - Teknik med elektricitet - Resor och transporter - Teknik i framtiden - repetition

Digitalbok

PULS Teknik finns också som digitalbok. Den ger dig och dina elever dessa mervärden:

* Filmer med författaren som visar och förklarar teknik i vardagen. 
* Bildspel som fördjupar kunskap via bild och bildtexter. 
* Inläst text. 
* Kunskapskoll med frågor efter varje avsnitt 
* Interaktiva övningar som fördjupar förståelsen av tekniska system.

Digitalboken kan användas på flera sätt. Med hjälp av projektor har du genomgångar och samtal med klassen. Dina elever lyssnar, läser och gör anteckningar i dator, surfplatta eller telefon. 

Prova gratis!
Gå in på nok.se/prova så får du en prova på-kod. Den ger möjlighet att själva utforska någon av PULS digitalböcker gratis under 14 dagar.

Lärarboken - Inspiration, fakta och handledning

Lärarböckerna i PULS är helt centrala och består av flera delar. Vår önskan är att de både ska vara ett stöd i vardagen och ge inspiration till dig som pedagog.

Till varje uppslag i elevens grundbok får du en mängd tips i lärarboken. Här finns diskussionsfrågor, mer fakta och förslag på uppgifter kopplat till innehållet. Till den del uppgifter finns också kopieringsunderlag. Tanken är att göra arbetet med grundböckerna lätt och omväxlande. Öppna lärarboken och börja undervisa!

Arbetsboken innehåller uppgifter som utvecklar, övar och befäster det innehåll som eleverna läst om i grundboken.