Lyktsken

Michael Ondaatje – författaren till Den engelske patienten – är tillbaka med en ny stor roman.

Tryckta utgåvor

Lyktsken Lyktsken
Lyktsken Kommande
Utgiven: 2019-03-30
ISBN 9789127159303
Inbunden

Digitala utgåvor

Lyktsken Lyktsken
Lyktsken Kommande
Utgiven: 2019-03-30
ISBN 9789127159327
E-bok

Om boken

I London efter krigsslutet blir tonåringarna Nathaniel och Rachel övergivna av sina föräldrar, som i all hast måste lämna staden. Ansvaret för att ta hand om syskonen faller på en man de aldrig tidigare träffat. Han kallas Nattfjärilen och framstår omedelbart som en synnerligen olämplig beskyd­dare av två ungdomar.

Nathaniel och Rachel misstänker att han är kriminell, och blir än mer övertygade när de lär känna hans excent­riska vänner, som samtidigt skapar en viss trygghet. En samling män och kvinnor med en gemensam historia av kriget som alla, på sitt sätt, verkar ha bestämt sig för att skydda dem. Men är de vuxna verkligen vilka de påstår sig vara – och från vad behöver ungdomarna skyddas?

När Nathaniel i vuxen ålder försöker förstå åren efter kriget och hans mors roll i det, är hans minnen bedrägliga och familjens hemligheter djupt fördolda. Lyktsken är en mästerlig roman av en av vår tids stora berättare.

Lyktsken är ännu ett stillsamt mästerverk av Michael Ondaatje … En elegant thriller med samma magnetiska dragningskraft som i en mörk saga.” Washington Post

”En fascinerande egensinnig skapelse.” Svenska Dagbladet om Den engelska patienten