Lappat & lagat

Lappat & lagat är en praktisk handbok för dig som hellre vill fortsätta använda dina favoritplagg istället för att slänga dem när de har gått sönder. Boken vänder sig både till dig som har blivit skrämd av elaka syslöjdslärare och vägrar ta till nål och tråd när knappen lossnar eller byxan spricker, och till dig som redan är bekant med tråckeltråd och fingerborg.

Tryckta utgåvor

Lappat & lagat Nyhet
Inbunden 144 sidor. 2018-10-20. ISBN 9789127154674
Köp direkt via din återförsäljare

Om boken

Lappat & lagat är en praktisk handbok för dig som hellre vill fortsätta använda dina favoritplagg istället för att slänga dem när de har gått sönder. Boken vänder sig både till dig som har blivit skrämd av elaka syslöjdslärare och vägrar ta till nål och tråd när knappen lossnar eller byxan spricker, och till dig som redan är bekant med tråckeltråd och fingerborg. Här finns snabba och extremt enkla lagningar för nödsituationer och tips och idéer om hur du lagar ett plagg mer omsorgsfullt. Kerstin Neumüller delar med sig av knep hon har plockat upp hos vänner och på skrädderier och visar bland annat hur man lagar jeans på olika sätt, syr fallskärmsjägarnas nödlagning och gör osynliga konststoppningar.

Kerstin Neumüller är skräddaren som älskar ull och att sy pyttesmå stygn. Hon har tidigare skrivit En handbok om indigo (2017) tillsammans med Douglas Luhanko och driver med honom Second Sunrise på Södermalm i Stockholm – en butik där jeans kombineras med hantverkskurser och reparationsateljé.

"Här finns allt från finare konststopping till en snabb lagning. En snygg layout med fint bildmaterial kombinerat med en trevlig presentation i text gör boken lockande och användbar." BTJ