Världen utanför

Av Henrik Wallnäs. Illustrationer av Matilda Ruta

Gården har fyra hörn. 
Jag har räknat dem själv. 
Här är Pim och jag i det första.

På förskolan finns krokar med allas namn, famnar att sitta i och ett rep att hålla när man går på promenad. I det bästa hörnet på gården finns jord och skalbaggar, det kittlar i näsan av alla dofter där. Hörnet vid grinden är det farligaste, för där finns en väg ut. 


Tryckta utgåvor

Världen utanför Världen utanför
Världen utanför
Utgivningsdatum 2018-08-18
ISBN 9789127151895
Inbunden

Om boken

På förskolan finns krokar med allas namn, famnar att sitta i och ett rep att hålla när man går på promenad. I det bästa hörnet på gården finns jord och skalbaggar, det kittlar i näsan av alla dofter där. Hörnet vid grinden är det farligaste, för där finns en väg ut. Om man ställer sig på tå och sträcker på sig kan man se världen utanför. Det känns pirrigt att rymma dit men väldigt skönt i magen när man blir hittad igen. En pricksäker gestaltning av livet på förskolan.

Henrik Wallnäs är författare och bibliotekarie boende i Malmö. Den Augustnominerade boken Åka buss som utkom 2016 var Henrik Wallnäs debutbok.

Matilda Ruta är tecknare och formgivare, utbildad vid Konstfack. För Natur & Kultur har hon förutom Åka buss utkommit med böckerna om Ninna.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Världen utanför av Henrik Wallnäs och Matilda Ruta
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
José Figueroa
Henrik Wallnäs, Matilda Ruta
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
José Figueroa
Henrik Wallnäs, Matilda Ruta