Vålnadens röst

Sebbe följer motvilligt med sin skådespelarmamma till en filminspelning på pensionat Solöga, ett fallfärdigt badhotell. Hon ska göra sin första seriösa filmroll efter en karriär som actionskådis, och Sebbe förväntar sig en veckas tristess i sin mammas skugga. Men redan första kvällen börjar märkliga saker hända. När hela filmteamet är samlat till middag slocknar plötsligt alla ljus och Sebbe tycker sig känna en iskall vind. Någon – eller något – tycks dessutom vilja sabotera inspelningarna. Tillsammans med barnskådespelaren Manda, och Max, son till filmens stora stjärna, börjar Sebbe nysta i mysterierna på pensionat Solöga...


Tryckta utgåvor

Vålnadens röst Vålnadens röst
Vålnadens röst
Utgivningsdatum 2017-08-26
ISBN 9789127151796
Inbunden

Digitala utgåvor

Vålnadens röst Vålnadens röst
Vålnadens röst
Utgivningsdatum 2017-08-28
ISBN 9789127151802
E-bok

Om boken

Vålnadens röst är sällsynt skickligt berättad, med humor och intelligens och flera överraskande vändningar. Och riktigt, riktigt läskig!

Lotta Olsson, DN

Sebbe följer motvilligt med sin skådespelarmamma till en filminspelning på pensionat Solöga, ett fallfärdigt badhotell. Hon ska göra sin första seriösa filmroll efter en karriär som actionskådis, och Sebbe förväntar sig en veckas tristess i sin mammas skugga. Men redan första kvällen börjar märkliga saker hända. När hela filmteamet är samlat till middag slocknar plötsligt alla ljus och Sebbe tycker sig känna en iskall vind. Någon – eller något – tycks dessutom vilja sabotera inspelningarna. Tillsammans med barnskådespelaren Manda, och Max, son till filmens stora stjärna, börjar Sebbe nysta i mysterierna på pensionat Solöga... Vad är det för märkliga ljud som hörs på nätterna? Och vem är den mystiska ägaren som förbjudit de anställda att prata om pensionat Solögas historia? 

Vålnadens röst kombineras isande kalla kårar med varm vardagshumor. Det är den första i en trilogi: Vålnadens röstKejsarens grav och Skuggornas ö.

 

Johan Rundberg har tidigare skrivit böckerna om Ella i Natur & Kultur lättlästserie samt bilderboken Ester Fransson och djurbytardagenKärlekspizzan, den första delen om Movits Lind från Midsommarkransen nominerades till Barnens romanpris och fick en uppföljare 2015, Knockad Romeo.

 

Boken är välskriven och har bra flyt med fint gestaltade karaktärer som känns varma och levande.

Per Berg, BTJ

'Vålnadens röst' av Johan Rundberg är en läskigt bra spökhistoria

Johanna Hejdenberg, Arbetarbladet

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Vålnadens röst (Häxknuten del 1) av Johan Rundberg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Mia Carlsson
Johan Rundberg