Under ditt finger

Av Kristina Aamand. Översatt av Helena Hansson

Det är tabu, haram det hon gör. Att bli förälskad i en annan tjej. Men allt Sheherazades tänker på är Thea. Under ditt finger är en gripande berättelse om tabun och hemliga dubbelliv och vad det kostar att kliva ut ur mörkret och berätta sanningen, även om det kostar dig din familj. 


Tryckta utgåvor

Under ditt finger Under ditt finger
Under ditt finger Nyhet
Utgivningsdatum 2019-08-03
ISBN 9789127160149
Inbunden
Recensionsdatum 2019-08-03

Digitala utgåvor

Under ditt finger Under ditt finger
Under ditt finger Nyhet
Utgivningsdatum 2019-08-03
ISBN 9789127160156
E-bok

Om boken

Det känns inte som om det är jag som ligger här. Inte hon från tionde våningen i höghusområdet. Hon som ler vänligt när grannkvinnorna pratar om förlovning, falafel och parabolantenner. Det är en annan flicka, som med bultande hjärta ligger här bredvid Thea. Och hon vill röra vid Theas hår. Och hon gör det. De ligger alldeles nära varandra. Theas hand rör vid hennes mage och höfter. Kysser henne igen. Den här gången med öppna, fuktiga läppar, och flickan känner Theas tunga. Benen som flätar sig om varandra, håret som kittlar i ansiktet. Hud mot hud. Far skulle ha dött om han visste. Mamma kommer slå ihjäl mig …

I Sheherazades liv och värld ingår inte att bli förälskad i en annan tjej. Hon vet att det är tabu, haram, och att hon riskerar att bestraffas av sin familj, ändå gör hon det, ändå blir hon förälskad i Thea. Under ditt finger är en berättelse om mod och stryka, om krig och om kärlek.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Under ditt finger av Kristina Aamand
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Amy Gibson
Kristina Aamand Foto: Amy Gibson