Tsatsiki och Kärleken

Av Moni Nilsson. Illustrationer av Sarah Sheppard

Tsatsiki börjar fyran till hösten. Innan dess ska han vara hos pappa Bläckfiskaren i Grekland. Men den här sommaren blir annorlunda. När Tsatsikis farfar dör är det tur att kusin Elena finns, för hennes påhitt är så roliga och läskiga att Tsatsiki nästan glömmer bort det sorgliga som hänt.


Tryckta utgåvor

Tsatsiki och Kärleken Tsatsiki och Kärleken
Tsatsiki och Kärleken
Utgivningsdatum 2016-01-25
ISBN 9789127139336
Inbunden
Provläs

Digitala utgåvor

Tsatsiki och kärleken Tsatsiki och kärleken
Tsatsiki och kärleken
Utgivningsdatum 2016-01-25
ISBN 9789127146952
E-bok
Tsatsiki och Kärleken Tsatsiki och Kärleken
Tsatsiki och Kärleken
Utgivningsdatum 2018-02-16
ISBN 9789127155978
Ljudbok
Tsatsiki och Kärleken Tsatsiki och Kärleken
Tsatsiki och Kärleken
Utgivningsdatum 2016-01-25
ISBN 9789127138841
E-bok

Kostnadsfritt extramaterial

Tsatsiki-böckerna, lärarhandledning

Tsatsiki börjar fyran till hösten. Innan dess ska han vara hos pappa Bläckfiskaren i Grekland. Men den här sommaren blir annorlunda. När Tsatsikis farfar dör är det tur att kusin Elena finns, för hennes påhitt är så roliga och läskiga att Tsatsiki nästan glömmer bort det sorgliga som hänt. Hemma i Stockholm igen blir Tsatsiki och Per Hammar blodsbröder, och de bestämmer att det fortfarande är okej att leka med Lego. När man går i fyran kan man vara liten och stor på samma gång. Till att vara stor hör kärleken. Tsatsiki känner sig alldeles konstig när han förstår att Julia nog är kär i honom. Visserligen är Julia snäll och sjunger snyggt, men Tsatsiki är ju kär i Sara. Sara och Tsatsiki är nästan förlovade, och har tungrullats flera gånger. Morsans mage bara växer och växer, och hon blir så konstig i humöret. Göran säljer motorcykeln, och köper en röd gammal Volvo istället. Först blir Tsatsiki både ledsen och arg, men bilen visar sig vara väldigt bra att ha när lillasyster Retzina kommer till världen. Nu är Tsatsiki storebror och det känns härligt och högtidligt. Tänk att Tsatsiki och Morsan och Göran och Retzina är en alldeles egen liten stor familj!

De populära böckerna om Tsatsiki har fått en rad utmärkelser och priser och har översatts till många olika språk. Några av böckerna har även filmatiserats. Tsatsiki och kärleken är den fjärde delen i serien.

 

Moni Nilsson (född 1955) är en av våra mest älskade barn- och ungdomsboksförfattare. Under sin författarbana, som spänner över nästan 30 år, har hon skrivit inom många olika genrer och för olika åldrar. Sitt stora genombrott fick hon med böckerna om Tsatsiki som översatts till över 20 språk och även har filmatiserats. 

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Karl Gabor
Moni Nilsson foto Karl Gabor
Ladda ner Hämtningen har börjat ...