Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Natur & Kultur lanserar NOKflex Matematik i Skolon

Skolons samling av 1500 digitala skolverktyg och läromedel för skolans värld utökas ytterligare den 22 januari. Natur & Kultur lanserar då de populära matematiktitlarna NOKflex Matematik i biblioteket.

Natur & Kultur erbjuder redan idag sina digitala läromedel för användning genom Skolon och utbudet utökas nu även med de uppskattade titlarna i NOKflex Matematik. NOKflex ger skolor och kommuner kvalitetssäkrade och beprövade matematik- och programmeringsläromedel i digitalt format.

Oliver Lundgren, VD för Skolon, berättar:

– Vi är verkligen glada över att välkomna NOKflex-titlarna i Skolons bibliotek. Det är läromedel av hög kvalitet och som med sitt innehåll verkligen skapar ett värde för användaren med sin starka och unika funktionalitet.  Läromedlen har varit önskade för åtkomst i Skolon av många skolhuvudmän och därför känns det givetvis extra roligt att äntligen kunna presentera titlarna i vårt bibliotek.

Integrationsarbetet av läromedlen har pågått under senare delen av hösten och NOKflex-titlarna finns nu tillgängliga för användning genom Skolon.

Helena Holmström, förlagschef på Natur & Kultur Läromedel, avslutar:

– Vi välkomnar att NOKflex tar plats i Skolon. NOKflex är Natur & Kulturs egenutvecklade läromedel i matematik och ligger i absolut digital framkant. Otroligt mycket arbete, kunskap, tester och kärlek till matematik och  undervisning ligger bakom utvecklingen av NOKflex. Att kunna förenkla tillgången till det för Skolons användare känns både viktigt och bra. Vilken flygande start på 2019!

Se hur du kan arbeta med NOKflex i Skolon

Anmäl dig till vårt kom igång-webbinarium, torsdag den 7 februari kl 15:00.

Vill du ha hjälp att aktivera NOKflex för användning i Skolon?

Kontakta Anna Tranell
Avdelningschef Implementering och support, Natur & Kultur
08-453 87 44
anna.tranell@nok.se

 

Om NOKflex Matematik

Undervisning, lärande och bedömning med digitala möjligheter
NOKflex Matematik är ett digitalt läromedel i matematik för åk 7–9 och gymnasiet. Det ger läraren stöd att undervisa så att eleverna kan utveckla de matematiska förmågorna. Det adaptiva övningsverktyget anpassar uppgifterna efter elevens individuella arbete och genom diagnosverktyg och statistik får läraren en överblick över elevernas progression och kunskapsnivå. Detta ger en unik möjlighet att anpassa undervisningen efter elevernas behov genom lektionsaktiviteter som bygger på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

I NOKflex har eleverna tillgång till ett stort material med övningar, lösningsförslag, ledtrådar, filmade genomgångar och diskussionsuppgifter. Spelifierade inslag ingår där eleven får poäng utifrån hur hen har löst uppgiften. Programmering ingår i form av läromedlet NOKflex Code – som är helt anpassat till de nya läroplanerna vad gäller programmering i matematik.

Om Skolon:

Vi samlar Sveriges bästa digitala skolverktyg
Skolon är en oberoende samlingsplats för digitala skolverktyg, skapad för både lärare och elever. Med Skolon är det enkelt att komma åt och använda sina digitala skolverktyg – säkerheten ökar, administrationen minskar och det blir mer tid för lärandet. De digitala skolverktygen kommer från både små och stora leverantörer som alla har en sak gemensamt – de skapar digitala skolverktyg som är bra för skolans värld. Skolon är idag ett av Sveriges mest snabbväxande edtech-företag, tillgängligt på över 4000 skolor och med tiotusentals nya användare varje månad. I biblioteket finns över 1500 digitala verktyg!

 

Kontakt gällande pressmeddelande:

Oliver Lundgren
VD Skolon
+46 73 312 67 77
oliver.lundgren@skolon.com

Kontakt på Natur & Kultur:

Johanna Karlsson Engholm
Marknadskommunikatör digitala läromedel
08-453 86 16
johanna.engholm@nok.se

NOKflex Matematik

Kvalitetssäkrade och beprövade matematikläromedel i digitalt format.
Utforska NOKflex Matematik