Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Tara Westover

Tara Westover är författare till bästsäljaren Allt jag fått lära mig (Educated), hennes gripande memoarer om uppväxten i en mormonfamilj, isolerad från omvärlden. Westover föddes i Idaho, 1986 och det var först som 17-åring hon satte sin fot i en skola, då hade hon aldrig hört talas om Förintelsen, John F. Kennedy eller Martin Luther King.

Debutboken Allt jag fått lära mig har rosats av kritiker över hela världen, låg etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 och översatts till 26 språk. Den är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap, om att formas som människa, om familj, lojalitet och självförverkligande. 2014 doktorerade Tara Westover i idéhistoria vid universitetet i Cambridge 2014.

2020 vann Allt jag fått lära mig Stora ljudbokspriset i fackkategorin.

Sagt om boken:

"Det här är en fullständigt makalös, självbiografisk berättelse om en ung kvinna som visar en ofattbar styrka i möte med extrem fattigdom och fanatisk religiositet."
Ingalill Mosander, Go'kväll

”Innerligt och hjärtskärande vackert om en flickas uppväxt i en amerikansk, fundamentalistisk familj.”
Tara

"Med närmast poetisk pregnans skriver Tara Westover den sanna berättelsen om sin uppväxt, och om sin vingliga väg mot att bli samhällsmedborgare, så att det känns som stor litteratur."
Vi läser

"En enastående memoar."
Barack Obama

"Westover undersöker sin barndom med avväpnande klarsyn och, än mer förbluffande, med nyfikenhet och kärlek, till och med gentemot de som har svikit henne."
The New Yorker

”En förvandling så modig, så genomgripande, att den trotsar all beskrivning.”
Financial Times

Se Tara Westover i samtal med Bill Gates.

Allt jag fått lära mig

Allt jag fått lära mig har rosats av kritiker över hela världen, låg etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 och översatts till 26 språk. Den är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap, om att formas som människa, om familj, lojalitet och självförverkligande.

Läs mer

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
9789127162396
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Tara Westover Foto: Paul Stuart
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Allt jag fått lära mig av Tara Westover

Presskontakt

Sofia Thermaenius
Kommunikationsansvarig sakprosa, populärvetenskap och historia