Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

John Williams

John Williams (1922–1994) föddes i Texas. Han arbetade som universitetslärare, och gav ut två diktsamlingar och fyra romaner.
Williams hör till de senaste årens verkliga litterära sensationer. Från att ha varit i det närmaste bortglömd som författare utom av ett fåtal beundrare, har han blivit ett av de mest spridda författarskapen i Europa. Det började med Stoner, som utgavs första gången 1965. Den fick fina recensioner och upplagan om 2 000 ex sålde slut. 2003 återutgavs den av New York Review of Books förlag och sakta spred sig nyheten om en fantastisk bortglömd bok – tio år efter författarens död. 2013 var Stoner en bästsäljare över hela Europa. Enbart i Holland sålde den i en kvarts miljon exemplar, och den blev en av 2014 års mest omtalade och lästa böcker i Sverige.
Butcher’s Crossing är John Williams andra roman och kom ut 1960, fem år före Stoner.
Debutromanen Nothing But the Night utkom 1948. Augustus, som kommer på svenska 2017, tilldelades National Book Award 1973.

Stoner visade oss en författare som skrivit en stor bok. För oss som inte redan visste det: Butcher’s Crossing visar att John Williams är mer än så: en bortglömd författare, men tveklöst också en stor författare.”
– Archie Bland, The Independent

Titlar av John Williams