Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Madelaine Levy

Madelaine Levy är journalist med ett förflutet som bland annat chefredaktör för tidningarna Bon och Bon International, redaktör på förlaget Modernista och fristående skribent för en lång rad svenska och brittiska dagstidningar och magasin. Madelaine är utbildad vid Université Paris VII Dénis Diderot i Paris samt Oxford University. Hon är numer bosatt i Stockholm där hon sedan 2015 arbetar som litteraturredaktör på Svenska Dagbladet.

Jag minns

"Jag minns min första flygresa på 50-talet. En flygvärdinna kom med en plåtbricka och bjöd på trebitars Toy. 'Bra för öronen', sa hon. Länge funderade jag på om Toy-bitarna skulle stoppas i öronen eller i munnen."

"Se, sa pappa och lyfte upp mig. Ett tåg stretade fram på järnvägen nära huset i Lapplandsorten. Det var tysktåget lastat med soldater och vapen på sin tur genom Sverige. Och min far grät som ett barn."

Månlandningen 1969, den där strumpan som skulle förvandla dumburken till en färg-tv eller första barnets förlossning - vilka är dina starkaste minnen? Den frågan ställde Svenska Dagbladets kulturredaktion till sina läsare. Tusentals svar kom in, om allt från de stora världshändelserna till de mest intima stunderna.

Läs mer