Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Anna Charlotta Gunnarson

 Anna Charlotta Gunnarson (1969) är författare, frilansjournalist, manus- och textförfattare.
Hon började arbeta som reporter på Radio Göteborg i början av 1990-talet och gick sedan vidare till Sveriges Radio P3. Sedan följde uppdrag på bland annat ZTV, TV4, UR och SVT.
Hennes kritikerrosade UR-serie Pop och politik vann 2011 Stora Radiopriset i kategorin Årets Musikprogram. 2013 fick programmet Ikarospriset för bästa musikprogram inom Public Service. 2014 Augustnominerades hon för faktaboken Popmusik rimmar på politik.

Anna Charlotta har skrivit flera barn och ungdomsböcker, manus till Bolibompa och är textförfattare till ett stort antal barnvisor. 12 sånger om månaderna är hennes första bok på Natur & Kultur.

Våren 2015 uruppförde Norrköpings symfoniorkester  barnorkesterverket 12 sånger om månaderna som Gunnarson skrivit tillsammans med Klas Backman.

Gunnarson är feminist och genusdebattör.

12 sånger om månaderna

12 sånger om månaderna består av 12 nyskrivna sånger om årets alla månader med verser, noter och magnifika illustrationer på temat. De trallvänliga och lekfulla sångerna är skrivna av ordkonsnären Anna Charlotta Gunnarson och tonsatta av Klas Backman, vars arrangemang passar såväl för en symfoniorkester som för barngruppen på förskolan. 

Läs mer