Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Sara Dellner

Sara Dellner är en entusiastisk barnmorska med ett stort socialt engagemang, ett obändigt rättvisepatos samt ett brinnande intresse för pedagogisk information och att skapa trygghet omkring graviditeten. Hon tycker att föräldrar ska oroa sig för det som är rimligt, skilja på vetenskap och flum och faktagranska graviditetsråden i sociala medier. Hon har tidigare arbetat på akuten, specialistmödravården och förlossningen, men jobbar nu på en barnmorskemottagning med gravida. Inte minst driver hon Instagramkontot ”Instamorskan”, där hon i en blandning mellan lättsamheter och tyngre ämnen, folkbildar omkring graviditet och föräldraskap. Sara bor med sina två barn i Bromma.

Sara Dellner och Erika Baraldi träffades genom Saras instagramkonto, där Erika var en flitig kommentator. Psykologen och barnmorskan började prata ihop sig och upptäckte att de hade liknande syn på mångt och mycket. Olika ämnen berördes, högt och lågt, inget var för konstigt att prata om. Sara blottade sin frustration kring att det finns så mycket ångest och oro hos gravida, att hon ville bryta det tabut. De kom fram till att skriva en bok i ämnet, Gravid! Barnmorskans och psykologens guide till känslorna i gravidkarusellen

Gravid!

Det finns ett enormt intresse för sakkunskap kring graviditet och första tiden hemma, samtidigt som det finns ett tomrum kring psykisk ohälsa vid graviditet och förlossningsvård.

Läs mer

Presskontakt

Lina Pihl
Kommunikationsansvarig sakprosa och populärpsykologi