Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Emma Cline

Emma Cline växte upp i Sonoma, Kalifornien. Hon tog sin examen vid Columbia University i New York, och har fått noveller publicerade i The Paris Review, Salon, Tin House och O The Oprah Winfrey Magazine. 2014 fick hon Paris Reviews Plimpton Prize, som tilldelas nya skönlitterära talanger. Hon har varit skribent hos The New Yorker.

Emma Cline blev ett världsnamn med debutromanen Flickorna (2016), som blev en internationell bestseller och en av de senaste årens stora litterära händelser. 35 länder köpte på kort tid rättigheterna. Romanen bygger löst på historien om Charles Manson och de mord som han fick sina följare att begå i slutet av 60-talet.

Samtidigt med kortromanen Harvey utkommer nu novellsamlingen Daddy.

 

Skriver om Flickorna:

"Årets bästa bok!"
Jonna Bergh, STYLEBY 

"en närstudie av makt och våld, så rik och observant att det är omöjligt att prata om. /.../ Lika brutalt som det är sagoskimrande. /.../ svindlande välformulerad och så exakt i ordvalet att var och varannan mening blir ett litet stilleben som jag måste beundra en stund. Samtidigt har Cline just det eleganta driv i berättandet, som man så ofta finner hos amerikanska författare med akademisk examen i skrivkonst. /.../  Det finns de som har jämfört Cline med Zadie Smith. Själv tänker jag på en tidig Jayne Anne Phillips, som också visste hur man skriver fram skimret ur unga kvinnors smuts /.../ Att 'Flickorna' är en lysande debutroman, värd alla rosor och superlativ som den har fått ta emot finns ingen tvekan om."
Göteborgs-Posten

"Cline skriver en på en gång drömsk och precis poetisk prosa där sinnesintrycken får stor plats. Dofterna, synintrycken, ljuden, allt återges med en lågintensiv, elektrisk intensitet. 'Flickorna' är sorglig, vacker, rå och originell och Emma Cline en författare att hålla ögonen på."
Sydsvenskan

"när Cline föreställer sig dynamiken i Russels flock; de intrikata maktspelen, lojaliteten och konkurrensen, det ängsliga beroendet, är hon suveränt skicklig, med inlevelse både i kvinnors mörker och mäns oreflekterade överordning. /.../ Clines roman är full av sådana fascinerande iakttagelser av kvinnors självdestruktiva kärleksstrategier, språkligt så slipade att de liksom darrar, som knivblad."
 Aftonbladet

"Snarare än en snaskig kriminalhistoria är detta en känslig, skarpögd roman om maktmekanismer och bekräftelsebehov där sektens kvinnor är i fokus."
M Magasin

"Cline har ett oerhört gehör för hur unga kvinnor navigerar kring sin tillskrivna plats i världen. Det latenta samhälleliga våldet - en ovälkommen hand, ett hånfullt skratt, en plötslig kommentar om ens utseende - kopplas ihop med den dödliga motreaktionen: missriktad, men i sin kraft och sitt omfång begriplig."
Dagens Nyheter

"en stilistisk njutning att läsa, mycket på grund av att den unga författaren (Cline är 27 år gammal) helt uppenbart är intresserad av litterär stil och atmosfär och därtill oerhört begåvad."
Borås Tidning

Titlar av Emma Cline

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Daddy av Emma Cline
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Harvey av Emma Cline
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Daddy. Harvey. Emma Cline. Foto: Ricky Saiz
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
9789127175112

Presskontakt

Ami Mörén
Pressansvarig