Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Erika Baraldi

Erika Baraldi är psykolog och forskare, med småbarn och deras föräldrar som specialområde. Hennes doktorsavhandling rör tidiga insatser riktade till för tidigt födda spädbarn och deras föräldrar och hon har förutom BUP-psykolog, fängelsepsykolog och näringslivspsykolog arbetat som psykolog i neonatalvården på sjukhusnivå och nationell nivå. Erika brinner för att lyssna på gravida och småbarnsföräldrar samt att få sjukvården och skolan att samarbeta. Erika Baraldi har tidigare författat kapitlet om den prematurfödda eleven i antologin Specialpedagogik för lärare.
Hon är frånskild och har tre biologiska barn samt två bonusbarn.

Erika Baraldi och Sara Dellner träffades genom Saras instagramkonto, där Erika var en flitig kommentator. Psykologen och barnmorskan började prata ihop sig och upptäckte att de hade liknande syn på mångt och mycket. Olika ämnen berördes, högt och lågt, inget var för konstigt att prata om. Sara blottade sin frustration kring att det finns så mycket ångest och oro hos gravida, att hon ville bryta det tabut. De kom fram till att skriva en bok i ämnet, Gravid! Barnmorskans och psykologens guide till känslorna i gravidkarusellen. 

Gravid!

Det finns ett enormt intresse för sakkunskap kring graviditet och första tiden hemma, samtidigt som det finns ett tomrum kring psykisk ohälsa vid graviditet och förlossningsvård.

Läs mer

Presskontakt

Lina Pihl
Kommunikationsansvarig sakprosa och populärpsykologi