Illustrerad fakta

Illustrerad fakta ger ut böcker om mat, dryck, hantverk, odling, djur och natur. Vi vill vara ledande inom illustrerade faktaböcker och ge ut böckerna vi själva vill ha, av författare som går på djupet. Tillsammans med vassa formgivare och fotografer blir våra böcker unika. De fyller ett syfte, inspirerar och lär ut från grunden, för den nyfikna läsaren i Sverige och i världen.

Högtid

Stefan Ekengren reder ut begreppen kring våra traditionella svenska högtider och ger dig både klassiska och nya recept. Inför varje högtid får du hjälp med planering och förslag på arbetsordningen. Hur långt i förväg går det till exempel att grava laxen, rulla köttbullarna eller baka påsktårtan?

Läs mer

Thai hemma

Det thailändska köket har blivit svenskarnas andra husmanskost. Maten kännetecknas av aromatiska färska örter, citrongräs, chilihetta, saltsöta grytor, sticky rice och umami-stinna smaker från fisksås, torkade räkor och ostronsås. Rätter redo att upptäckas av nyfikna hemmakockar.

Läs mer

Japanska bakverk

De japanska bakverken förenar det bästa av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst. Här finns otroliga konsistenser – lätt och fluffigt, krämigt och segt – och sofistikerade smaksättningar från matcha och körsbärsblom till vanilj och choklad.

Läs mer

Manifest för bättre kaffe

Att brygga godare kaffe hemma behöver inte vara särskilt komplicerat. Du behöver egentligen bara väl rengjord grundutrustning, ett färskmalet gott kaffe, en våg, en timer och kunskapen i den här boken.

Läs mer