Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
I odödliga odlares sällskap

I odödliga odlares sällskap

Livsläxor och botaniska tricks

Inom odlingsvärlden finns några av de knäppaste, roligaste, vildaste och mest inspirerande personer som du någonsin kommer träffa. Världens mest visionära trädgårdsmästare är allt från aristokrater och abdikerade prinsessor till eremiter i grottor. De påminner ibland om ungar på en skolgård, olika gäng som då och då smälter ihop för att sen delas upp igen. Men egentligen har de alla samma mål: att rent konkret förändra världen, med hjälp av en spade. 


I odödliga odlares sällskap är en samling personliga essäer om några av dessa enastående odlare och deras livsöden. En odyssé genom grönsaksland och blomsterrabatter, ett axplock av all den kunskap som de har att lära oss: odla strandkål som Derek Jarman och vildapel som Tasha Tudor, skapa trädgårdsrum som Vita Sackville-West och kasta fröbomber som Masanobu Fukuoka.


Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist. Sen fyra år tillbaka skriver hon krönikan ”Elin möter” för Allt om Trädgård, med fokus på framstående odlare. Essäerna i den här boken är ett urval av de mest intressanta personerna som skildrats genom åren, med nyskrivna djupdykningar som tillägg.


Hon har tidigare skrivit de mycket hyllade odlingsböckerna The Secret Gardener (2014) och Herbariet (2016), samt guideboken Paris för foodisar (2017). 

Visa mer

"Boken har fantastiska bilder av Martin Bergström och Thomas Klemementsson, jag älskar bilderna på de torkade blommorna och de pressade rötterna. Det här får bil mitt boktips till er denna Måndag."

Malin Persson, bloggare Elle Decoration

Titel: I odödliga odlares sällskap Utgiven: Mars 2018 Sidor: 160 Författare: Elin Unnes Fotograf: Thomas Klementsson, Martin Bergström

Inbunden

ISBN:

9789127155169

E-bok

ISBN:

9789127156357

Tipsa/dela:

Fler böcker av författarna

Andra populära titlar inom Trädgård

Mossa

Mossa

Från skog till trädgård och kruka

Ulrica Nordström, Henrik Bonnevier
Chiligaraget

Chiligaraget

Från frö till hotsauce

Mark Wilcox
Vildplockat

Vildplockat

Ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

Niki Sjölund