Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Den asiatiska köksträdgården

Den asiatiska köksträdgården

"Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för."
Residence


"En av våra favoriter."
Damernas Värld


Intresset för växter har följt thailändska Sutip Austad genom livet – från uppväxtens tuffa år som barnslav, i mötet med den svenska naturen och kulturen, till den egna gården på svenska västkusten. I odlingen har Sutip hittat både sitt levebröd och sin personliga harmoni.

I Den asiatiska köksträdgården delar hon med sig av sin berättelse och odlingsfilosofi, och visar hur du kan odla spännande asiatiska grönsaker och kryddväxter som ingefära, citrongräs, bitter melon, koriander, chili, pak choi och malabarspenat. Det går utmärkt att skapa en prunkande asiatisk köksträdgård även i Sverige – Sutip tipsar om roliga och lättodlade växter, vissa trivs bäst i växthus och andra fungerar fint på friland eller i kruka.

Med utgångspunkt i det thailändska köket tillagas den egna skörden i ett 30-tal recept.

Sutip Austad har i över 20 år odlat ekologiskt på sin gård i Spekeröd utanför Stenungsund. Genom samarbeten med några av Sveriges bästa kockar har hon etablerat sig som en uppskattad odlare som alltid gör saker efter eget huvud.

Henrik Francke, som har skrivit texterna, är frilansskribent och skriver för magasin och dagstidningar, och är sedan ett antal år tillbaka creative director på tidningen Gourmet.




"Mest intressant för kockar och andra torde vara de fylliga avsnitten där Sutip Austad berättar om grönsaker och kryddor i text och bild. Många av produkterna är ännu ovanliga i Skandinavien, andra är välkända sedan länge men presenteras med nya infallsvinklar."
Restaurang och storkök


"Odlarfenomenet Sutip Austad i Spekeröd delar i en ny bok med sig av sina kunskaper."
Hunger


"I sin bok Den asiatiska köksträdgården ger hon ovärderliga råd om hur man odlar och tillagar asiatiska grönsaker."
Lantliv


"Bokens vackra bilder, spännande odlingstips och lockande recept får oss att omgående vilja flytta ut på landet och tillbringa våra dagar med jordiga fingrar i växthus och grönsaksland."
Damernas Värld


"Det som bara skulle bli en snabb genombläddring slutade alltså med att jag slukade boken från pärm till pärm. Den asiatiska köksträdgården är en bok som överraskar och den är definitivt värd att kolla in."
Umeå Tidning


"Vi njuter av att ta del av hennes kunskaper och förtrollas av fantastiskt foto."
Vegourmet


"Sutip Austads odlingsfilosofi är ytterst personlig och sprungen ur hennes egna erfarenheter. Hon har odlat späda primörer, örter, kryddor och asiatiska grönsaker i sina växthus i 25 år. Nu kommer hennes bok om livet, odling och mat ut."
Allt om Mat


"Massor av inspiration och en personlig livshistoria som berör."
Allers


"Hennes bok är innehållsrik på många sätt, fängslande och inspirerande för den som vill odla asiatiskt och kanske veta mer om filosofin bakom Sutip Austads sätt att odla."
Eskilstuna Kuriren


"Det känns både fräscht och intressant och innehåller även mer filosofiska bitar om hur odling kan användas för att hitta sin inre harmoni. Fotografierna av örter/växter i boken påminner om gamla skolplanscher av växter."
Kloka hem


"Nu jobbar hon ihop med svenska stjärnkockar. Hennes bok handlar om livsfilosofi och handfast odling. Här finns också spännande recept."
Drömhem & Trädgård

Visa mer

Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för.

Residence

Fler böcker av författarna

Tälj!

Tälj!

En bok om att tälja

Hannes Dahlrot, Henrik Francke
Expedition mathantverk

Expedition mathantverk

Från stoppad korv till nedgrävd tupp

Henrik Francke, Jakob Fridholm

Andra populära titlar inom Trädgård

Mossa

Mossa

I skog, trädgård och kruka

Ulrica Nordström
Odlarna

Odlarna

Botaniska trick och livsläxor från enastående trädgårdsmästare

Elin Unnes
Chiligaraget

Chiligaraget

Från frö till hotsauce

Mark Wilcox
Vildplockat

Vildplockat

Ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

Niki Sjölund