Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Paris för foodisar

Paris för foodisar

Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 i kategorin: Restaurang-, hotell, musei- och turistguider/ -kataloger.


"Den ultimata Parisguiden för alla som reser med magen."
Allt om Mat


”Det här är den ultimata Paris-guiden och precis hur jag älskar att bli tipsad om en stad.”
Mokkasin


Det här är en guide till det nya Paris, den plats som återigen är det goda livets huvudstad. Det är en guide till det elfte arrondissemanget, de bästa naturvinsrestaurangerna och de billiga, ruffiga barerna där kockar, musiker och folk med liten budget men stor aptit möts. 


Följ med till dignande marknadsstånd, till haken där ostron fortfarande serveras som fattigmansmat, till restauranger i gränder och barer gömda i källaren. 


Det är en berusande värld där lite vad som helst kan hända. 


Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist. Hon har varit redaktör på Darling, Vice, Bon och Rodeo, och skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om Trädgård. Hon har tidigare skrivit de mycket hyllade böckerna The SecretGardener (2014) och uppföljaren Herbariet (2016). Elin bor i Stockholms gamla Klarakvarter och en gång om året tar hon tåget till Paris för att övervintra på kontinenten.
”Jag kan inte tänka mig någon bättre än just Elin Unnes att premiärförfatta i Natur & Kulturs nya serie med matguider till världshörnen …för foodisar. Jag är nämligen ett stort fan av hennes sätt att skriva och ta sig an vad det nu må vara, odling eller en bok om läkeväxter. Och allt det andra hon skriver om. Nu är det alltså Paris med fokus på matskatt. Fast på ett nytt sätt.”
Mokkasin


"Som frankofil och matentuasiast kan jag inte annat att älska den här boken. Det är guidebokens motsvarighet till dina kompisars allra bästa krogtips, fullsmockad med vackra bilder och härliga recept. Journalisten och författaren Elin Unnes guidar oss med varsam hand genom hennes personliga Paris, blandat med underbara passager om parisisk krogkultur."
Veckans Affärer


"Ypperlig guide av Elin Unnes för alla nyfikna på neobistroscenen."
SvD Resor


"En gång om året åker Elin Unnestill Paris. Så, att säga att hon har blivit något av en expert på vad som är bra i matväg i staden är inte att överdriva. En kulinarisk resa, varsågod!"
Göteborg-Posten


”En smart och snygg bok."
Damernas Värld


"Främst en guide till det elfte arrondissemanget, de bästa naturvinskrogarna och de billiga, rufiiga barerna där kockar, musik och folk med liten budget och stor aptit möts."
Mariefreds Tidning


"Det vattnas i munnen när man läser."
Kristianstadsbladet

Visa mer

Den ultimata Parisguiden för alla som reser med magen.

Titel: Paris för foodisar Utgiven: September 2017 Sidor: 176 Författare: Elin Unnes

Inbunden

ISBN:

9789127153622

E-bok

ISBN:

9789127153646

Tipsa/dela:

Fler böcker av författarna

Herbariet

Herbariet

Växter till mat, magi och medicin

Elin Unnes, Valdemar Asp
The Secret Gardener

The Secret Gardener

Dumsnåla tips för nygamla odlare

Calle Stoltz, Elin Unnes

Andra populära titlar inom Mat och dryck