Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Förlorade själar

Förlorade själar

Det är i slutet av åttiotalet och Somalia är på randen till det inbördeskrig som landet fortfarande är drabbat av, och som har slagit sönder varje liten rest av ett politiskt system. I Förlorade själar får vi se de mänskliga dimensionerna av detta sammanbrott, i tre kvinnors kamp för överlevnad. Den kvinnliga soldaten Filsan kämpar för att försvara landets kommunistiska militärjunta men blir till slut den jagade, änkan Kawsar kämpar bokstavligt talat för sitt liv efter en svår misshandel av polisen, och flickan Deqo drömmer om sitt första par skor.


I Sverige finns i dag 60 000 somalier. Den här romanen är en nödvändig påminnelse om vad de flytt från. Lika smärtsam som den är vacker.


Nadifa Mohamed föddes 1981 i Hargeisa i Somalia, och flyttade 1986 med sin familj till England, där hon vuxit upp och studerat. Hon debuterade med romanen Black Mamba Boy 2009, som blev nominerad till ett flertal litterära priser, bland dem Orange-priset.
"Nadifa Mohamed kan gå till historien som den unga författare som med störst uppriktighet skildrat afrikanska kvinnors liv."
- The Times

Visa mer

Nadifa Mohamed kan gå till historien som den unga författare som med störst uppriktighet skildrat afrikanska kvinnors liv.

The Times

Titel: Förlorade själar Utgiven: Februari 2014 Författare: Nadifa Mohamed

Inbunden

ISBN:

9789127137660

E-bok

ISBN:

9789127137677

Tipsa/dela:
Stäng

Tipsa en vän

Skicka

Andra populära titlar inom Utländsk skönlitteratur