Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Trettonde sommaren

Trettonde sommaren


"Magisk sommarbok med väldigt mycket tanke." Paula Högström, P4 Stockholm


Jag ser hur hennes ögon glittrar i allt det svarta när hon räcker mig kolbiten och jag låter mig täckas av smuts och förvandlas. Trots att jag vet att jag inte borde, gör jag som hon säger åt mig. Det är som om den svarta kolen äter sig in i mig, att den tar bort ansvaret. 


Kusinerna Angelica och Sandra är födda på samma dag med ett års mellanrum. Där Angelica är den fogliga och lugna, är Sandra den bångstyriga och vilda. Hela sommarlovet är de oskiljaktiga på landet hos morfar. Det är de två mot världen och världen är väldig och fri. Men de är också utlämnade åt varandra och långt från de vuxnas blickar. Under den trettonde sommaren svänger pendeln och ­Sandra framstår plötsligt som välkammad och ­kontrollerad. Angelica då, vem är hon? Hon som alltid fått beröm för att inte vara som Sandra? Och hur långt är hon beredd att gå för att fortsätta vara Sandras vän? Successivt förflyttas gränserna till en lek på liv och död. 


Gabriella Sköldenberg arbetar som frilansskribent. Ungdomsromanen Trettonde sommaren är hennes skönlitterära debut.

"Riktigt välskrivet och spännande samtidigt som berättelsen är tänkvärd och otäck på riktigt. Vilken debut!" Sarahbabblar
Visa mer
Titel: Trettonde sommaren Utgiven: Maj 2018 Författare: Gabriella Sköldenberg

Inbunden

ISBN:

9789127154308

Ljudbok

ISBN:

9789127154322

E-bok

ISBN:

9789127154315

Tipsa/dela:

Andra populära titlar inom Ung