Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Högtid

Alla de klassiska rätterna (och några nya) Påsk, midsommar, kräftor, surströmming & jul

Stefan Ekengren reder ut begreppen kring våra traditionella svenska högtider och ger dig både klassiska och nya recept. Inför varje högtid får du hjälp med planering och förslag på arbetsordningen. Hur långt i förväg går det till exempel att grava laxen, rulla köttbullarna eller baka påsktårtan?

Läs mer...
Högtid Högtid
Högtid

Högtid

ISBN 9789127162150
Utkom 27 september 2019
ISBN
9789127162150
Typ
Inbunden
Sidantal
304
Du har nått den maximala köpsumman.
Högtid Högtid
Högtid
E-bok (Epub3)

Högtid

ISBN 9789127162167
Utkom 28 september 2019
ISBN
9789127162167
Typ
E-bok (Epub3)
Du har nått den maximala köpsumman.

Om boken

"Rätterna i boken ser väldigt härliga ut, men den absolut största behållningen är Stefan Ekengrens egna betraktelser om rätter och traditioner." Mer Smak

”Maten vi äter under årets högtider är livsviktig. Det är kultur på absolut högsta nivå och för mig på blodigaste allvar. Och det är samtidigt både sjukt härligt och hemskt betungande. Det finns ju så många måsten och individuella favoriter.” 

Stefan Ekengren reder ut begreppen kring våra traditionella svenska högtider och ger dig både klassiska och nya recept. Inför varje högtid får du hjälp med planering och förslag på arbetsordningen. Hur långt i förväg går det till exempel att grava laxen, rulla köttbullarna eller baka påsktårtan? I påskkapitlet varvas recept på fyllda ägghalvor, pocherade ägg och ugnsomeletter med lammstek och vegetariska alternativ som broccoli- och getostpaj, och som avslutning en citron- och marängtårta med mazarinbotten. Kanske en äggtoddy också. Under midsommar gäller det att få till den perfekta mathållningen från morgon till kväll. Då serveras jordgubbsfrukost, ett praktverk till matjessilltårta, lerpottasill och på kvällen olika grillspett med lax, biff och grönsaker. Och så kanske den största högtiden av alla, julen. Förutom den självklara skinkan och Janssons frestelse finns recept på bland annat laxtartar med kapris och dragon, sellerisallad och finsk kålrotslåda – och en riktigt maffig annandagsmiddag med helstekt kalkon och gräddsky. Boken innehåller totalt cirka 200 recept och är ett referensverk att återkomma till gång på gång.

 

"Den här boken är en fullträff; så personligt skriven, vackra bilder och underbara recept." Svensk Damtidning

"Väldigt intressant." Allers 

"Klassiskt." Dagens Industri

"Fira årets högtider. Här finns recept för dig som vill fira traditionsenligt" Hembakat

... både traditionella rätter och fräscha nykomlingar. (...) En gedigen receptsamling.  BTJ

"Rätterna i boken ser väldigt härliga ut, men den absolut största behållningen är Stefan Ekengrens egna betraktelser om rätter och traditioner." Mer Smak

”Maten vi äter under årets högtider är livsviktig. Det är kultur på absolut högsta nivå och för mig på blodigaste allvar. Och det är samtidigt både sjukt härligt och hemskt betungande. Det finns ju så många måsten och individuella favoriter.” 

Stefan Ekengren reder ut begreppen kring våra traditionella svenska högtider och ger dig både klassiska och nya recept. Inför varje högtid får du hjälp med planering och förslag på arbetsordningen. Hur långt i förväg går det till exempel att grava laxen, rulla köttbullarna eller baka påsktårtan? I påskkapitlet varvas recept på fyllda ägghalvor, pocherade ägg och ugnsomeletter med lammstek och vegetariska alternativ som broccoli- och getostpaj, och som avslutning en citron- och marängtårta med mazarinbotten. Kanske en äggtoddy också. Under midsommar gäller det att få till den perfekta mathållningen från morgon till kväll. Då serveras jordgubbsfrukost, ett praktverk till matjessilltårta, lerpottasill och på kvällen olika grillspett med lax, biff och grönsaker. Och så kanske den största högtiden av alla, julen. Förutom den självklara skinkan och Janssons frestelse finns recept på bland annat laxtartar med kapris och dragon, sellerisallad och finsk kålrotslåda – och en riktigt maffig annandagsmiddag med helstekt kalkon och gräddsky. Boken innehåller totalt cirka 200 recept och är ett referensverk att återkomma till gång på gång.

 

"Den här boken är en fullträff; så personligt skriven, vackra bilder och underbara recept." Svensk Damtidning

"Väldigt intressant." Allers 

"Klassiskt." Dagens Industri

"Fira årets högtider. Här finns recept för dig som vill fira traditionsenligt" Hembakat

... både traditionella rätter och fräscha nykomlingar. (...) En gedigen receptsamling.  BTJ

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Högtid av Stefan Ekengren jpg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Högtid Påsk Stefan Ekengren
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Högtid Midsommar Stefan Ekengren
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Högtid av Stefan Ekengren
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Stefan Ekengren
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Stefan Ekengren

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig

Andra intressanta titlar