Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Kocken & fiskaren

Följ med på flugfiske i Arjeplogfjällen, dörja makrill och fånga havskräftor på Tjörn, kroka havsöring i norra Roslagen, pimpla gädda i ett vintrigt Härjedalen och koka kräftor vid en uppländsk sjö. 

Läs mer...
Kocken & fiskaren Kocken & fiskaren
Kocken & fiskaren
Kommande

Kocken & fiskaren

ISBN 9789127188501
Utkommer 16 augusti 2024
ISBN
9789127188501
Typ
Inbunden
Recensionsdatum
2024-08-16
Sidantal
192
Du har nått den maximala köpsumman.
Kocken & fiskaren Kocken & fiskaren
Kocken & fiskaren
E-bok (Epub3)
Kommande

Kocken & fiskaren

ISBN 9789127188518
Utkommer 16 augusti 2024
ISBN
9789127188518
Typ
E-bok (Epub3)
Du har nått den maximala köpsumman.

Följ med på flugfiske i Arjeplogfjällen, dörja makrill och fånga havskräftor på Tjörn, kroka havsöring i norra Roslagen, pimpla gädda i ett vintrigt Härjedalen och koka kräftor vid en uppländsk sjö. Det som nappar och fångas lagas till med stor omsorg och känsla, för det som tas upp ska tas om hand – från glödgrillad ström­ming och cajunkräftor till sashimi på öring och röding med broccoli, jalapeño och mandlar.

I den här boken vill kocken Mikael och fiskaren Hubbe hitta tillbaka till den perfekta fiskeutflykten. Fritidsfisket är idag specialiserat och teknikdrivet men essensen i fisket går lätt förlorad bland dyr utrustning och tävlingsmenta­litet. Hur eller vad du fiskar spelar egentligen inte så stor roll, det viktigaste är att du tar dig ut.

Mikael och Hubbe gör en fiskeresa genom Sverige för att hitta tillbaka till det som gjorde fisket magiskt i barndomen – förväntningarna, spänningen och myset i att sitta på en brygga i morgondiset med blicken fäst på ett flöte och några mackor i ryggsäcken. Den händel­selösa väntan och det plötsliga hugget.

Lär dig mer om de svenska matfiskarnas ekosystem och livsbetingelser, och vilka redskap och handlag som behövs för att göra fiskelyckan god. Och missa inte Hubbes allra viktigaste tips för fiskeutflykten: du behö­ver mer tålamod och mer matsäck än vad du tror.

Följ med på flugfiske i Arjeplogfjällen, dörja makrill och fånga havskräftor på Tjörn, kroka havsöring i norra Roslagen, pimpla gädda i ett vintrigt Härjedalen och koka kräftor vid en uppländsk sjö. Det som nappar och fångas lagas till med stor omsorg och känsla, för det som tas upp ska tas om hand – från glödgrillad ström­ming och cajunkräftor till sashimi på öring och röding med broccoli, jalapeño och mandlar.

I den här boken vill kocken Mikael och fiskaren Hubbe hitta tillbaka till den perfekta fiskeutflykten. Fritidsfisket är idag specialiserat och teknikdrivet men essensen i fisket går lätt förlorad bland dyr utrustning och tävlingsmenta­litet. Hur eller vad du fiskar spelar egentligen inte så stor roll, det viktigaste är att du tar dig ut.

Mikael och Hubbe gör en fiskeresa genom Sverige för att hitta tillbaka till det som gjorde fisket magiskt i barndomen – förväntningarna, spänningen och myset i att sitta på en brygga i morgondiset med blicken fäst på ett flöte och några mackor i ryggsäcken. Den händel­selösa väntan och det plötsliga hugget.

Lär dig mer om de svenska matfiskarnas ekosystem och livsbetingelser, och vilka redskap och handlag som behövs för att göra fiskelyckan god. Och missa inte Hubbes allra viktigaste tips för fiskeutflykten: du behö­ver mer tålamod och mer matsäck än vad du tror.

Andra intressanta titlar