Myrios

Specialskrivna noveller för unga läsare

Med Myrios noveller kan du ge eleverna möjlighet att bekanta sig med flera berättarröster. Bland de 33 novellerna hittar du läsning som passar dina elever oavsett intresse eller läsförmåga. 

Digitala läromedel

Myrios.noveller - en antologi Lärarhandledning Webb
Onlineprodukt 277 sidor. 2015-01-19. ISBN 9789127440227
300 kr
Köp direkt via din återförsäljare
Myrios.noveller - en antologi Digital
Onlineprodukt 277 sidor. 2014-10-24. ISBN 9789127440616
15 kr
Köp direkt via din återförsäljare

Om Myrios

Det finns många sätt att använda Myrios i undervisningen. Novellerna kan läsas i helklass, parvis och enskilt. De kan läsas i paddan, på datorn eller lyssnas på. Med novellens hjälp kan ni jobba med lässtrategier, analysförmåga, läsförståelse och tolkning. Ni kan debattera, diskutera och argumentera.

De ständigt aktuella och engagerande ämnena skildras av några av Sveriges främsta författare. Novellerna är sorterade tematiskt och eleverna får möjlighet att möta flera perspektiv på angelägna teman så som uppväxt, kärlek och rasism.

Med tillhörande diskussionsfrågor fördjupar ni lässamtalen i klassrummet. Till varje novell får eleverna möta författaren bakom texten i författarintervjuer. Som lärare får du en grundlig introduktion av varje novell i lärarhandledningen.

Hur kan man jobba med litteratur och digitala medier i skolan?

Myrios noveller är så bra att vi tecknat abonnemang för alla Stockholms Stads gymnasieskolor! Elisabeth Söder, Medioteket, Stockholm
Ett plus är att eleverna kan lyssna på novellerna. Sagt om Myrios