Myrios

Specialskrivna noveller för unga läsare

Digital lärresurs Svenska
7-9 GY VUX

Med Myrios noveller kan du ge eleverna möjlighet att bekanta sig med flera berättarröster. Bland de 33 novellerna hittar du läsning som passar dina elever oavsett intresse eller läsförmåga. 


Digitala läromedel

Myrios.noveller - en antologi Digital Myrios.noveller - en antologi Digital
Myrios.noveller - en antologi Digital
Utgivningsdatum 2014-10-24
Licenstid 365 dagar
ISBN 9789127440616
Onlineprodukt
Myrios.noveller - en antologi Lärarhandledning Webb Myrios.noveller - en antologi Lärarhandledning Webb
Myrios.noveller - en antologi Lärarhandledning Webb
Utgivningsdatum 2015-01-19
Licenstid 3 år
ISBN 9789127440227
Onlineprodukt

Om Myrios

Det finns många sätt att använda Myrios i undervisningen. Novellerna kan läsas i helklass, parvis och enskilt. De kan läsas i paddan, på datorn eller lyssnas på. Med novellens hjälp kan ni jobba med lässtrategier, analysförmåga, läsförståelse och tolkning. Ni kan debattera, diskutera och argumentera.

De ständigt aktuella och engagerande ämnena skildras av några av Sveriges främsta författare. Novellerna är sorterade tematiskt och eleverna får möjlighet att möta flera perspektiv på angelägna teman så som uppväxt, kärlek och rasism.

Med tillhörande diskussionsfrågor fördjupar ni lässamtalen i klassrummet. Till varje novell får eleverna möta författaren bakom texten i författarintervjuer. Som lärare får du en grundlig introduktion av varje novell i lärarhandledningen. Lärarhandledningen är webbaserad. Licensen gäller för en lärare i 12 månader.

Hur kan man jobba med litteratur och digitala medier i skolan?

Myrios noveller är så bra att vi tecknat abonnemang för alla Stockholms Stads gymnasieskolor! Elisabeth Söder, Medioteket, Stockholm
Ett plus är att eleverna kan lyssna på novellerna. Sagt om Myrios