Qnoddarnas värld Lärarhandledning

Lärarhandledning i tryckt version med instruktioner, inspiration och stöd till det heldigitala läromedlet Qnoddarnas värld. Förutom introduktion till hur du använder lärarklienten och apparna får du stöd för det praktiska arbetet i svenska respektive matematik.

Just nu får du 20 % på Qnoddarnas värld lärarhandledningar. Rabatten dras av på fakturan som du får efter att du lagt beställningen här på nok.se. Erbjudandet gäller  t.o.m. 2018-12-15.

Tryckta läromedel

Qnoddarnas Värld Lärarhandledning åk 1
Specialbindning 200 sidor. 2015-10-23. ISBN 9789127443099
99 kr
Köp direkt via din återförsäljare
Qnoddarnas värld Lärarhandledning åk 2
Specialbindning 200 sidor. 2015-12-18. ISBN 9789127444058
99 kr
Köp direkt via din återförsäljare
Qnoddarnas värld Lärarhandledning åk 3
Specialbindning 200 sidor. 2016-04-01. ISBN 9789127444065
99 kr
Köp direkt via din återförsäljare

Om Qnoddarnas värld

Innehållet i Qnoddarnas värld (QV) är framtaget av pedagoger och anpassat till iPad av spelutvecklare. Innehållet överensstämmer med Lgr 11 och Skolverkets bedömningsunderlag och är pedagogiskt kvalitetssäkrat. QV innehåller allt du behöver för en digitalare undervisning i svenska och matematik på iPad.

Appen  Appen

Apparna – här arbetar eleven

Det finns tre olika appar för eleverna – en röd för årskurs 1, en grön för årskurs 2 och en blå för årskurs 3. Varje app innehåller hundratals övningar i svenska och matematik och täcker in alla delar av kursplanen för respektive ämne. Apparna köps i App Store eller via Lärarklienten och kostar 125 kr per licens/app.

I QV följer eleven stigar där de interaktiva övningarna ligger. Stigarna har namn på bär, där varje bär representerar ett område i läroplanen. Läromedlet innehåller mängder av spel och uppgifter i spännande miljöer som ger eleverna inspiration i deras arbete – det är bara att låta dem släppa loss fantasin!

Lärarklienten – ditt webbaserade verktyg

Lärarklienten är ditt stöd i arbetet med QV. Logga in här med den kod som du får när du köper klienten.

Det här ingår i lärarklienten:
* Möjlighet att köpa elevapparna.
* Lärarhandledning som beskriver hur du kan arbeta med Qnoddarnas värld i klassrummet. (Läs mer om vad som ingår i lärarhandledningen lite längre ner.)
* Kom igång-guider och stöd för din undervisning.
* Statistik över elevernas arbete och resultat.
* Överblick över elevernas nivå och vilka uppgifter de har problem med så att du vet vad du behöver fokusera din undervisning på.
* Verktyg för att låsa och låsa upp de övningar som eleverna ska arbeta med så att du kan individanpassa undervisningen.

Lärarhandledningen

För varje övning i QV klarläggs syfte, förslag på förberedande arbete i klassrummet samt hur eleverna ska jobba praktiskt med övningarna på sin iPad. Du får förslag på arbetsgång som kan tillämpas både i helklass och för enstaka elever.

Lärarhandledningen går även att skriva ut från lärarklienten.

Hjälp och support

Behöver du hjälp med tekniska frågor, administration eller något annat är hjälpen alltid nära via en Hjälp-knapp i Lärarklienten.

Vem är Qnodden?

QnoddenKanske har du också haft problem när ni ska arbeta med bokstaven ”Q/q”? Vad kan man använda för att lyfta fram bokstaven? Det var så det började, och en liten figur växte fram, som fick sitt namn stavat med den fina och svåranvända bokstaven ”Q”.

Är qnodden ett djur eller en annan sorts varelse? Hur gammal är qnodden? Var kommer hen ifrån? Det finns inga rätta svar. Du och eleverna skapar tillsammans, med hjälp av barnens fantasi, berättelsen om qnoddarna och deras värld.

Stubben och Läshoppet

Stubben och Läshoppet

Qnodden och eleven utgår från Stubben. Här kan eleven göra olika val, ta ett kort på sig själv eller experimentera med de olika föremålen som finns. Här finns även ett bibliotek med 36 böcker ur serien Läshoppet. De är framtagna för att främja läsinlärningen och är indelade i fyra nivåer.

Nu vet du en hel del om qnoddarna och deras värld. Det är dags att prova på!

Prova gratis

Som med alla våra digitala läromedel ingår en kostnadsfri testperiod utan köptvång. Qnoddarnas värld kan du prova gratis i 30 dagar. Här beställer du din prova på-kod (längst ned till höger).

Qnoddarnas värld Qnoddarnas värld

Qnoddarnas värld är ett digitalt läromedel i svenska och matematik för årskurs 1–3. Eleverna arbetar på iPad med appar, en per årskurs. 

Just nu får du en julrabatt på 20 % på Qnoddarnas värld lärarklient (lärarlicens). Rabatten dras av på fakturan som du får efter att du lagt beställningen här på nok.se. Erbjudandet gäller  t.o.m. 2018-12-15.

Mer info