Hjälp ditt barn att klara skolan

Ingår i serien Lärpocket

Lärarlitteratur

Hjälp ditt barn att klara skolan beskriver hur du som förälder, lärare eller annan vuxen kan finnas med och vägleda din tonåring genom skoltiden.


Tryckta läromedel

Lärpocket Klara skolan Lärpocket Klara skolan
Lärpocket Klara skolan
Utgivningsdatum 2008-06-26
64 Sidor
ISBN 9789127413061
Häftad
Provläs

Om Hjälp ditt barn att klara skolan

Vad behöver just mitt barn eller tonåring för att klara skolan? Hjälp ditt barn att klara skolan beskriver hur skolan fungerar och vilka krav som ställs på eleverna. Den visar också hur skolsvårigheter kan uppstå och ger förslag på vägar igenom dem - alltid med respekt för att de vuxnas uppdrag många gånger är svårt.

I boken Hjälp ditt barn att klara skolan presenteras tankar och idéer över hur man som förälder, lärare eller annan vuxen kan finnas med och vägleda sin tonåring genom skoltiden. Boken fungerar även utmärkt som ett diskussionsunderlag mellan lärare och föräldrar.  En av förutsättningarna är att de vuxna kan samarbeta. Hjälp ditt barn att klara skolan vill bidra till en större förståelse mellan föräldrar och lärare, för varandras svårigheter och möjligheter i kontakten med unga människor.

Ur innehållet

* Varför är skolan viktig?
* Familjen
* Familjekultur och skola
* Förändringar i familjen
* Mat, motion och sömn
* TV, datorspelande och chattande
* Kompisar
* Fritid
* Fröken säger
* Om det ändå inte fungerar
* Skolans skyldigheter och möjligheter

Författaren Fredrik Wastesson är socionom med erfarenhet som skolkurator, socialsekreterare och familjerättssekreterare. Fredrik Wastesson förklarar på ett enkelt sätt vilket ansvar föräldrar och skola har för att ge eleverna förutsättning att lyckas i skolan.

Hjälp ditt barn att klara skolan ingår i serien Lärpocket.