Bornholmsmodellen - Språklekar i förskoleklass, tidigare upplaga

Lärarmaterial med kopieringsunderlag för det språkutvecklande arbetet i förskoleklass. Bornholmsmodellen, beskrivs hur barn i lekens form övar upp sin språkliga medvetenhet, den viktiga förutsättningen för att lära sig läsa. Till boken hör ett häfte med kopieringsunderlag som innehåller bildkort, kort med alfabetet samt ett tydligt och enkelt kartläggningsmaterial.


Om den tidigare upplagan av Bornholmsmodellen

I den tidigare upplagan av Bornholmsmodellen ingår:

Bornholmsmodellen - Vägen till läsning

I Bornholmsmodellen, beskrivs hur barn i lekens form övar upp sin språkliga medvetenhet, den viktiga förutsättningen för att lära sig läsa. Till boken hör ett häfte med kopieringsunderlag som innehåller bildkort, kort med alfabetet samt ett tydligt och enkelt kartläggningsmaterial.


Studiehandledning

För dig som vill studera och diskutera Bornholmsmodellen med dina kollegor.

Bornholmsmodellen i praktiken - Fler lekar, metodiska tips och kopieringsunderlag

I Bornholmsmodellen i praktiken ges konkreta förslag på hur arbetet med Bornholmsmodellens språklekar kan läggas upp i förskoleklassen. Materialet innehåller metodiska tips, ytterligare lekar, konkreta exempel och kopieringsunderlag - allt för att underlätta lärarens praktiska arbete. Här finns repetitionslekar för de barn som behöver träna mer och arbetsblad och svårare övningar för de barn som behöver utmanas mer.

Se den nya upplagan av Bornholmsmodellen här.