Den parfymerade trädgården

Odla och skörda doft till mat, dryck och skönhet

Den doftande trädgården är fylld av vackra, härdiga växter som sprider sin parfym på vintern och sommaren, dag som natt. I parfymörens odlingar växer ingredienser till tvål och skönhetsvård, till mat och dryck, rökelse och tvättmedel. Och – för den skickliga alkemisten – eteriska oljor.

Läs mer...
Unnes, Elin/Den parfymerade trädgården Unnes, Elin/Den parfymerade trädgården
Unnes, Elin/Den parfymerade trädgården
kommande

Unnes, Elin/

Utkommer 27 mars 2020

Isbn
9789127155145
Typ
Inbunden
Sidantal
176
Du har nått den maximala köpsumman.

Om boken

I parfymörens odlingar växer ingredienser till tvål och skönhetsvård, till mat och dryck, rökelse och tvättmedel. Och – för den skickliga alkemisten – eteriska oljor. Den doftande trädgården är fylld av vackra, härdiga växter som sprider sin parfym på vintern och sommaren, dag som natt. Det är en oas för människor och djur, full av nyanser för folk som inte kan se växterna och full av minnen för den som håller på att glömma allt. 

Men doftande blommor är också en symbol för framförallt en sak: sex. En doftande trädgård symboliserar njutning. Och med rätt teknik kan växternas förföriska essens fångas i burkar och flaskor. 

Den parfymerade trädgården beskriver hur du odlar och skördar den nordiska trädgårdens unika dofter, med recept på allt från rosensmör och kaprifolhonung, till badbomber och torrschampo.

Konstnären Maja Forsslund har skapat bokens växtporträtt målade med färgen caput mortuum och foton tagna med storformatskamera.

Presskontakt

Emelie Bååth
pressansvarig illustrerad fakta