The food traveler

Runt världen på 60 recept

Att äta är att resa. The Food Traveler berättar hur du lagar Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt eget kök, så att den faktiskt smakar som den gör där. Vilka ingredienser ingår i en grön papayasallad? Vad äter lokalborna helst i New York? Och hur får du till en riktigt bra breakfast burrito?

Tryckta utgåvor

The food traveler
Häftad 152 sidor. 2013-10-19. ISBN 9789127136816
Köp direkt via din återförsäljare

Om boken

Att äta är att resa. The Food Traveler berättar hur du lagar Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt eget kök, så att den faktiskt smakar som den gör där. Vilka ingredienser ingår i en grön papayasallad? Vad äter lokalborna helst i New York? Och hur får du till en riktigt bra breakfast burrito?

När vi reser till nya platser är en stor del av behållningen att få smaka på så mycket mat som möjligt från just det landet – från den enklaste vardagsmaten i en undanskymd gränd till restaurangerna vi läser om i internationell press.

Här finns användbara recept, beskrivningar av matupplevelser från olika delar av världen och smarta tips som hjälper dig att lyckas med din middag. Maten i boken är varken lyxig eller exklusiv, men den är äkta och bär med sig sitt ursprung. Ställ dig vid köksbänken och känn med matens hjälp att du är på det där lilla haket i Barcelona eller den thailändska matmarknaden. De flesta av oss kan inte resa jämt, men lagar mat gör vi varje dag!

Zvonko ”Zwampen” Sokcic är efter 30 år som kock i toppskiktet en av Matsveriges tungviktare. Han har bland annat varit kökschef på Edsbacka krog, Berns och Sundbyholms slott och delägare i KB och Conny & Zwampen. Aptiten på allt som är gott har även gjort Zvampen till matresefixare, vinimportör och matbloggare. Genom åren har han tagit sig till närmare 70 länder, alltid med mat och vin i fokus, och enligt mottot ”jag vill inte dö nyfiken”.