Grönsakslexikon

Majrova, körvelrot, vit aubergine, spagettipumpa, bittergurka, borlottibönor eller svart vitlök? Oavsett vilken grönsak du är ute efter lär du hitta den här – cirka 400 sorter presenteras i text och bild. Utöver alla grönsaksporträtt kan du bland annat läsa om förvaring, säsong, tillagningsmetoder och näringsinnehåll.  

Tryckta utgåvor

Grönsakslexikon Grönsakslexikon
Grönsakslexikon
Utgiven: 2015-03-11
224 Sidor
ISBN 9789127141872
Inbunden
Provläs

Om boken

Sakligt och heltäckande.

Trädgårdsliv

Det här är verkligen ett gediget lexikon. Ovärderlig kunskap för den som står i valet och kvalet mellan olika sorter.

Gefle Dagblad

Boken är otroligt välgjord och genomarbetad.

Umeå Tidning

Majrova, körvelrot, vit aubergine, spagettipumpa, bittergurka, borlottibönor eller svart vitlök? Oavsett vilken grönsak du är ute efter lär du hitta den här – cirka 400 sorter presenteras i text och bild. Utöver alla grönsaksporträtt kan du bland annat läsa om förvaring, säsong, tillagningsmetoder och näringsinnehåll.  

Nina Westerlind, Pelle Bosta, Isabella Vikberg och Gunnar Netz har alla lång erfarenhet av grönsaker från Grönsakshallen Sorunda, Sveriges ledande grossist av frukt och grönsaker. 2011 gavs boken Grönt – välja, hantera, tillaga ut och delar av den ges nu ut i en reviderad lexikonutgåva.

För hemmaodlaren är boken ett måste, men den passar också den som intresserar sig av inläggningar eller pickling. Boken är lättläst med roliga fakta och småtips, inte alls så tungt som ett lexikon kan vara. Rekommenderas!

Umeå Tidning

Här finns vanliga och ovanliga grönsaker, alla noga beskrivna med egenskaper och smaker men också ursprung. Perfekt för alla grönsaksodlare, hobby och proffs.

Gefle Dagblad

Är du intresserad av hur man odlar, förvarar och tillagar grönsaker är det här en bok du kommer att läsa och slå upp i både fram- och baklänges.

Kristianstadsbladet

Grönsakslexikon är precis som det låter en redig uppställning av alla tänkbara tillgängliga grönsaker, illustrerade med snygga fotografier. Och det är bra! Detta är en uppslagsbok man verkligen kommer att ta fram många gånger.

Kvällsposten

Extra plus för tipsen på hur olika grönsaker bör förvaras och hur de ska odlas.

Östgöta-Correspondenten

Ett mycket matnyttigt (! ) referensverk till varje kokbokshylla.

Mat-Magasinet

Praktverk.

Allers Trädgård