Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Expedition mathantverk

Från stoppad korv till nedgrävd tupp

Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.

Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.

Läs mer...
Expedition mathantverk Expedition mathantverk
Expedition mathantverk

Expedition mathantverk

Utkom 8 september 2012

Isbn
9789127132658
Typ
Inbunden
Sidantal
176
Du har nått den maximala köpsumman.
306 kr
Expedition mathantverk Expedition mathantverk
Expedition mathantverk
Utkom 8 sep 2012
ISBN 9789127132658
306 kr
Expedition mathantverk
Expedition mathantverk
306 kr
Expedition mathantverk Expedition mathantverk
Expedition mathantverk
Utkom 8 sep 2012
ISBN 9789127132658
306 kr
Expedition mathantverk
Expedition mathantverk
Ingen Författare
Expedition mathantverk
Expedition mathantverk
Expedition mathantverk Expedition mathantverk
Expedition mathantverk
E-bok (Epub)

Expedition mathantverk

Utkom 10 september 2012

Isbn
9789127134362
Typ
E-bok (Epub)
Du har nått den maximala köpsumman.
köp via
Expedition mathantverk Expedition mathantverk
Expedition mathantverk
Utkom 10 sep 2012
ISBN 9789127134362
Expedition mathantverk
Expedition mathantverk
kr
Expedition mathantverk Expedition mathantverk
Expedition mathantverk
Utkom 10 sep 2012
ISBN 9789127134362
Expedition mathantverk
Expedition mathantverk
Ingen Författare
Expedition mathantverk
Expedition mathantverk

Om boken

Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.

Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.

PROJEKT: * Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri.

Utsedd till Årets Grundkokbok av Måltidsakademien. Juryns motivering:
”En av höstens intressantaste kokböcker handlar om att återerövra gamla matlagningstekniker. Riktiga råvaror möter eld och rök, salt och socker. En riktig kokbok i takt med tiden.”

Mums för matnörden!

Expressen

Expedition mathantverk” är i sin tur mer fartfylld i sin framtoning, och får åtminstone mig att bli mer omedelbart sugen på att sätta igång med matskapandet.

Östersunds-Posten

En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept.

Sundsvalls Tidning

Andra intressanta titlar