Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Ägg

Recept & teknik

Det finns inget som är så gott som eggs benedict – frasig brioche, perfekt pocherat ägg som toppas med smörig hollandaise.

Det här är boken om ägg. Ägg har en betydande roll i många av de godaste rätterna som finns – egg noodles, shakshuka, huevos rancheros.

Läs mer...
Ägg Ägg
Ägg
E-bok (Epub3)

Ägg

Utkom 25 mars 2022

ISBN
9789127177109
Typ
E-bok (Epub3)
Du har nått den maximala köpsumman.

”En fantastisk bok om ägg.”
Tomas Tengby, Meny i P1

"Går det verkligen att fylla en hel bok med äggrecept? Det enkla svaret är ja, och det med råge! Boken Ägg. Recept & teknik, bjuder inte bara på smakfulla recept på allt från frukost till middag och till och med drycker med ägg, utan även tillagningstips och intressanta fakta om detta vardagliga men mångsidiga livsmedel."
BTJ

Det finns inget som är så gott som eggs benedict – frasig brioche, perfekt pocherat ägg som toppas med smörig hollandaise. Eller att lyckas med sin omelett enligt klassiskt franskt manér, fast och slät på ytan utan färg och saftigt krämig inuti.

Det här är boken om ägg. Ägg har en betydande roll i många av de godaste rätterna som finns – egg noodles, shakshuka, huevos rancheros, pickled eggs, Scotch egg, egg pizza, solöga, Pelle Janzon, tea eggs och egg custard. Med rätter som dessa kan man, om man vill, äta ägg till varje måltid. Och det vill man. Och hur får man ett perfekt kokt ägg med en krämig gula, vilken är den ultimata tiden och temperaturen? Hur går det till när ägget koagulerar och vad händer när man vispar en majonnäs? I boken hittar du även rätt teknik och fakta för att lyckas med allt från kokt och pocherat ägg till 63-gradigt ägg och japansk omelett.

Detta är en omgjord och utökad utgåva av Ägg som först kom ut 2014.

”En fantastisk bok om ägg.”
Tomas Tengby, Meny i P1

"Går det verkligen att fylla en hel bok med äggrecept? Det enkla svaret är ja, och det med råge! Boken Ägg. Recept & teknik, bjuder inte bara på smakfulla recept på allt från frukost till middag och till och med drycker med ägg, utan även tillagningstips och intressanta fakta om detta vardagliga men mångsidiga livsmedel."
BTJ

Det finns inget som är så gott som eggs benedict – frasig brioche, perfekt pocherat ägg som toppas med smörig hollandaise. Eller att lyckas med sin omelett enligt klassiskt franskt manér, fast och slät på ytan utan färg och saftigt krämig inuti.

Det här är boken om ägg. Ägg har en betydande roll i många av de godaste rätterna som finns – egg noodles, shakshuka, huevos rancheros, pickled eggs, Scotch egg, egg pizza, solöga, Pelle Janzon, tea eggs och egg custard. Med rätter som dessa kan man, om man vill, äta ägg till varje måltid. Och det vill man. Och hur får man ett perfekt kokt ägg med en krämig gula, vilken är den ultimata tiden och temperaturen? Hur går det till när ägget koagulerar och vad händer när man vispar en majonnäs? I boken hittar du även rätt teknik och fakta för att lyckas med allt från kokt och pocherat ägg till 63-gradigt ägg och japansk omelett.

Detta är en omgjord och utökad utgåva av Ägg som först kom ut 2014.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ägg av Tove Nilsson_jpg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Tove Nilsson, foto: Charlie Drevstam
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
3- till 11-minutersägg, foto Charlie Drevstam
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Boiled eggs with soldiers, foto Charlie Drevstam
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Eggs Benedicte, foto Charlie Drevstam
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Pelle Janzon, foto Charlie Drevstam
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ägg av Tove Nilsson
Genom att klicka på spela upp godkänner du riktade kakor från tredjepartsleverantören av medieinnehållet
Genom att klicka på spela upp godkänner du riktade kakor från tredjepartsleverantören av medieinnehållet

Presskontakt

Mimmi Nilsson
Pressansvarig

Andra intressanta titlar