Det var inte jag, sa Robinhund

Robinhund förstår inte varför han måste gå till förskolan varje dag. Alla där är dumma, muttrar han.
Så dumma är de väl ändå inte, säger storebror.

På förskolan får Robinhund skäll fastän han inte gjort något fel. Det var ju inte han som spillde ut mjölk över hela bordet, och inte heller han som sköt bollen rakt på kompisen Uffe. I alla fall inte med flit! 

Tryckta utgåvor

Det var inte jag, sa Robinhund
Inbunden 2016-05-14. ISBN 9789127146297
Köp direkt via din återförsäljare

Om boken

På förskolan får Robinhund skäll fastän han inte gjort något fel. Det var ju inte han som spillde ut mjölk över hela bordet, och inte heller han som sköt bollen rakt på kompisen Uffe. I alla fall inte med flit! Så Robinhund gömmer sig, och han tänker inte komma fram hur mycket de än letar. Men när alla de andra barnen blir hämtade känns det plötsligt väldigt ensamt. Till slut hör han en bekant röst. Äntligen har storebror kommit! Nu kan Robinhund berätta hur allt egentligen gick till. Och storebror tror honom. Faktiskt gör han det.

Det var inte jag! sa Robinhund skildrar träffsäkert frustrationen i att känna sig anklagad och missförstådd, men det är också en varm berättelse om en stark och förtrolig vänskap mellan en liten och en stor bror.

Det var inte jag, sa Robinhund tilldelades norska kulturdepartementets debutantpris 2015. 

Alice Lima de Faria (född 1968) är en norsk-svensk illustratör och scenograf, utbildad på bland annat Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och Danmarks Designskole. Det var inte jag! sa Robinhund är hennes debut som barnboksförfattare.