Tyst

De introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns

Av Susan Cain. Översatt av Bitte Wallin

Susan Cain har skrivit ett passionerat debattinlägg, byggt på ett imponerande kunskapsunderlag och engagerande livsöden som visar hur allvarligt vi underskattar de introverta och hur mycket vi förlorar på att göra det. Tyst är en unik bok med kraft att för alltid förändra omgivningens sätt att se på sig själva.

Tryckta utgåvor

Tyst
Utgiven: 2016-07-06
415 Sidor
ISBN 9789127817685
Häftad
Provläs

Digitala utgåvor

Tyst
Utgiven: 2013-05-31
ISBN 9789127136472
E-bok

Susan Cain har skrivit ett passionerat debattinlägg, byggt på ett imponerande kunskapsunderlag och engagerande livsöden som visar hur allvarligt vi underskattar de introverta och hur mycket vi förlorar på att göra det. Tyst är en unik bok med kraft att för alltid förändra omgivningens sätt att se på sig själva.

Åtminstone en tredjedel av befolkningen är introvert - det handlar om dem som hellre lyssnar än pratar, som uppfinner och skapar men ogillar att marknadsföra sig själva, de som hellre jobbar på egen hand än brainstormar i grupp. Introverta beskrivs ofta som tysta eller blyga och underskattas lätt i en värld där allt mer handlar om att höras och synas - trots att varken gravitationsteorin, Google eller Vincent van Goghs solrosor skulle finnas utan dem.

Tyst har blivit en internationell succé och rättigheterna är sålda till 40 länder. Susan Cains TED-talk har ca 16 miljoner visningar och är ett av Bill Gates favoriter! Läs mer på Susan Cains hemsida.

Pressröster:

 

”För alla oss som under uppväxten aldrig förmådde vara utåtriktade – som aldrig kunnat ’bjuda’ på oss själva – så är den nya boken Tyst av Susan Cain en revansch och en uppenbarelse.”

 

Jan Gradvall

 

"...Ett väldokumenterat debattinlägg...Jag blev så fascinerad av boken att jag, i likhet med Bill Gates och ytterligare två miljoner, gick in på nätet för att ta del av hennes lysande TED-talk. Kan rekommenderas!"

Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Populärpsykologiska böcker av det här slaget ofta blir abstrakta, men det här var något annat … Något så ovanligt som en bok som inte gav ifrån sig en enda teori utan att hänvisa till bevis, alltså konkreta undersökningar ... otroligt intressant."

Sigge Eklund och Alex Schulman i Alex och Sigges podcast

"...tankebok om vårt samhälle och vår tid"

Yukiko Duke, Gomorron Sverige

”Ett försvarstal för dig som inte minglar med lätthet. Och vad vore världen utan Bill Gates, Hillary Clinton och alla andra introverta – men ack så briljanta – människor? Om du inte är tillräckligt introvert för att sitta ensam och läsa en hel bok: googla åtminstone fram Susan Cains föredrag på TED.”

Elsa Westerstad, Fokus

"Jag tänker att Tyst är en bok som kan förändra livet för en människa. Särskilt om den människan är en introvert som fejkar att hon är extrovert. Såna finns det nämligen många."

Susanne Sterner, Corren

”En röst för de tysta. Cain vänder upp och ner på vedertagna värderingar och ger oss en värdefull tankeställare.”

Mats Ternblad, Expressen Söndag

"Tyst är en guldgruva av information och Cain har gjort en banbrytande insats för att bryta introversionens stigma"

Johan Norberg, Svenska Dagbladet

"Boken innehåller också råd om hur föräldrar och lärare ska bemöta introverta barn så att de får utvecklas på bästa möjliga sätt. Jag hoppas att de tipsen läses av extroverta föräldrar och lärare som har svårt att själva förstå oss introverta... Jag kommer med all säkerhet återvända till Susan Cains bok."

Marja Beckman, Tidningen Kulturen

"Cain har ett väldigt viktigt budskap: introvertism är en styrka och inte en svaghet."

Ingrid Lindow, Miljömagasinet

"Det är förförisk läsning...med understrykningspenna i hand markerar jag den ena meningen efter den andra, hojtar påståenden till min man, typsorterar bekanta i allmänhet och mig själv i synnerhet."

Anna Hellsten, Sydsvenskan

”Tyst, en av de mest säljande böckerna i USA nu … påminner oss om betydelsen avintrospektion och ensamhet i en tid av ständiga uppdateringar, retweets, likes och pokes.”

CNN.com

”Cain presenterar en mängd användbara råd för lärare och föräldrar till introverta … Tyst är av intresse för alla som bryr sig om hur människor tänker, och interagerar.”

Fortune magazine

“De som värderar ett stilla, reflekterande liv kommer att känna en börda lyftas från deras axlar när de läser Susan Cains väldokumenterade lovsång till rätten att vara introvert.”

Mihaly Csikszentmihalyi, författare till Flow

”Makalös. Den viktigaste boken som skrivits på ett decennium.”

Sunday Telegraph