Boken om sex

Äntligen kommer en modern bok om sex, som kombinerar kunskap om hur våra kroppar fungerar med sexlivets psykologi; vilka är egentligen gas- och bromspedalerna för sexuell lust?

Tryckta utgåvor

Boken om sex Boken om sex
Boken om sex Kommande
Utgiven: 2019-06-08
300 Sidor
ISBN 9789127824195
Inbunden

Digitala utgåvor

Boken om sex Boken om sex
Boken om sex Kommande
Utgiven: 2019-06-08
300 Sidor
ISBN 9789127824201
E-bok

Äntligen kommer en modern bok om sex, som kombinerar kunskap om hur våra kroppar fungerar med sexlivets psykologi; vilka är egentligen gas- och bromspedalerna för sexuell lust? Med ett befriande fokus på fakta slår boken hål på myter kring skillnader mellan mäns och kvinnors lust, hur ofta som är normalt och vad som är ”riktigt sex”.

Boken tar även upp de allra vanligaste sexuella problemen, såsom när lusten försvinner, att inte få stånd eller bli våt, svårigheter att få orgasm, att komma för tidigt, när det gör ont att ha sex eller att vilja ha sex olika ofta. Framför allt berättar författaren hur man kan hantera dessa problem, som de flesta av oss upplever någon gång.

Än idag riskerar sexualundervisning att lägga för stort fokus på hur man skyddar sig mot könssjukdomar och oönskade graviditeter. Men vilken kunskap behöver barn, tonåringar och vuxna för att hitta en lustfylld sexualitet? Hur kan man förhålla sig till porr och sin egen självbild? Vad händer med sexlivet i samband med graviditet och småbarnsliv samt under klimakteriet? Och som äldre, har vi pensionerat eller passionerat sex?

Sex handlar om lustens fysiologi och psykologi och hur vi kan våga uttrycka vad vi tycker om – och inte. Hur vi kan ha sex som vi själva och vår partner mår bra av. En uppslagsbok om sex för livets olika faser.