Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Teater Fryshuset

Teater Fryshuset arbetar med teatern som verktyg för social förändring. Föreställningar kan beskrivas som vittnesmålsteater och berättelserna är alltid ett resultat av dokumentära processer som är baserade på sanna historier. Genom att spegla våld, förtryck och socialt utanförskap ges möjlighet att förändra beteenden.

Teater Fryshuset är turnerande rikstäckande teater som spelar pjäser med tema kring aktuella sociala frågor, utsatta grupper och destruktiva utanförskap. 

  • De skapar dialog med ungdomar på deras villkor
  • Använder teater som verktyg för social problemlösning
  • Utbildar vuxenvärlden i ungdomsproblematik
  • Gör det oförståeliga förståeligt


Teater Fryshusets nya föreställning Fakk alla har urpremiär den 10 februari 2022 på Dramatens scen Lejonkulan. Boka biljett redan idag för föreställningarna brukar bli utsålda!

Att unga kvinnor får mer framträdande roller i kriminella nätverk är en trend Teater Fryshuset varnat för i många år, och samtidigt efterlyst större förebyggande och uppföljande insatser mot. Uppsättningen är ett samarbete mellan Unga Dramaten och Teater Fryshuset, som nu följer upp de uppmärksammade uppsättningarna Klipp han och Bye Bye Bror med en avslutande del i trilogin om skjutningarna och morden bland unga. I likhet med de två tidigare uppsättningarna baseras Fakk alla på intervjuer, denna gång med ett antal kvinnor från skilda delar av Sverige, som är eller har varit livsstilskriminella. Efter varje föreställning följer publiksamtal. 

Lyssnartips nedan: Tendens i Sveriges Radio P1 har gjort en kortdokumentär i fyra delar om processen med att skapa Bye Bye Bror. Och missa inte podden Kurage med Emil Adsten Rosén och Ulf Stenberg.

Om vi kan få en av de här killarna att ändra sitt liv, då har vi lyckats. Emil Rosén Adsten

Om brutal verklighet på scenen

Film om avsnittet med Emil Adsten Rosén och Ulf Stenberg från poddserie om samhällsengagemang. Lyssna på Kurage med Teater Fryshuset. Finns där poddar finns.