Teater Fryshuset

Teater Fryshuset är turnerande rikstäckande teater som spelar pjäser med tema kring aktuella sociala frågor, utsatta grupper och destruktiva utanförskap. Föreställningar kan beskrivas som vittnesmålsteater och berättelserna är alltid ett resultat av dokumentära processer och baserade på sanna historier.

Teater Fryshuset:

  • Skapar dialog med ungdomar på deras villkor
  • Använder teater som verktyg för social problemlösning
  • Utbildar vuxenvärlden i ungdomsproblematik
  • Gör det oförståeliga förståeligt

Under 2019 har föreställningen Bye Bye Bror arbetats fram genom att de konstnärliga ledarna Emil Adsten Rosén och Ulf Stenberg har intervjuat män om våld. Föreställningen ger en inblick i vardagen för dem som lever i en kriminell miljö, vad det faktiskt innebär att lämna och vad den nya verkligheten kräver av en. Turné i samarbete med Riksteatern är planerad med 30 föreställningar våren 2020 samt på Dramaten.

Lyssnartips nedan: Tendens i Sveriges Radio P1 har gjort en kortdokumentär i fyra delar om processen med att skapa Bye Bye Bror. Och missa inte podden Kurage med Emil Adsten Rosén och Ulf Stenberg.

Om brutal verklighet på scenen

Film om avsnittet med Emil Adsten Rosén och Ulf Stenberg från poddserie om samhällsengagemang. Lyssna på Kurage med Teater Fryshuset. Finns där poddar finns.