Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Weyler förlag ger ut Gunnar Brusewitz klassiska böcker på nytt

17 juni, 2021

I en tid då allt fler utforskar naturen omkring oss är det hög tid att återupptäcka den svenska naturprosan. Weyler förlag kan meddela att en av genrens absolut största, Gunnar Brusewitz, återintroduceras med med två helillustrerade nyutgåvor.

Våren 2022 kommer böckerna Hemma vid Fågelsången och Fyra årstider i nya inbundna utgåvor, komplett med författarens illustrationer. Med dessa böcker lade Gunnar Brusewitz grunden både för ett älskat författarskap och för en litterär genre som idag fått ett uppsving. Med sin medvetenhet om ekologisk mångfald och sin kritik mot massbilismen är dessa böcker också i högsta grad relevanta för vår samtid.

– Gunnar Brusewitz är kanske mest berömd som bildkonstnär, men i mina ögon håller han precis lika hög nivå som författare. Det här är klassiker som helt enkelt ska finnas fortsatt tillgängliga. Därför är jag väldigt glad att vi nu kan presentera dem för en ny läsekrets, säger Anton Gustavsson, förläggare på Weyler.

Charlotte Brusewitz, dotter till Gunnar Brusewitz, säger:

­– Det känns fint att pappas böcker nu får möta en ny publik och i en tid där jag tror att de kan fylla en viktig funktion. Han visade med text och bild att vi behöver förhålla oss till naturen, till dess invånare och växtlighet, som att den har ett eget existensberättigande. Den är inte till för oss. Vi är en del av den. Och pappa lyckades med konststycket att förmedla fakta och historia i en kåserande stil som jag tror kan väcka nyfikenhet och lust att lära mer.

För mer information, kontakta Anton Gustavsson:
anton@weylerforlag.se