Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Två nya böcker av Emma Cline, författaren till den internationella bästsäljaren Flickorna, ges ut på svenska till hösten

23 april, 2021

I höst ger Natur & Kultur ut två nya böcker av Emma Cline; novellsamlingen Daddy och kortromanen Harvey. Cline kommer även att medverka på Bokmässan i september.

Emma Cline debuterade med den internationella bestsellern Flickorna (2016). Den kom ut i 35 länder och gjorde den amerikanska författaren till ett världsnamn. Romanen bygger löst på historien om Charles Manson och de mord som han fick sina följare att begå i slutet av 60-talet.

Flickorna var en enastående debut och boken syntes överallt, i strandväskor och på sociala medier. Det är många som har längtat efter något nytt av Cline! Den sugande mörka underström som fanns i Flickorna känns igen i de nya novellerna. Hon spinner explosiva berättelser kring starka mänskliga känslor", säger Nina Eidem, som är förläggare för Emma Cline i Sverige.

Harvey är en romanfantasi om Harvey Weinstein. Vi följer honom dygnet innan domen i hans mål ska falla. Med en berättarröst som ligger tätt inpå Harvey och skildrar hans vånda och alienering, projektioner, försvar och aggressioner lyckas Cline förvandla en figur som antagit symboliska dimensioner till en man av kött och blod. Hennes starka psykologiska porträtt kryper under skinnet på läsaren. Harvey publicerades i The New Yorker sommaren 2020 (originaltitel: White Noise).

Daddy består av tio noveller där Cline målar upp ”ett samtida panorama av insikter, drivkrafter och begär” (Booklist). Det handlar om kärlekstörstande flickor och ensamma män, om hur längtan efter att bli sedd och få kontakt ofta leder in i förvirrande och våldsamma situationer. Författaren intresserar sig för sökande, sexualitet och identitet, hur begär uppstår och sätter människor i rörelse.

Emma Cline växte upp i Sonoma, Kalifornien. Hon tog sin examen vid Columbia University i New York, och har fått noveller publicerade i The Paris Review, Salon, Tin House och O The Oprah Winfrey Magazine. 2014 fick hon Paris Reviews Plimpton Prize, som tilldelas nya skönlitterära talanger. Hon har varit skribent hos The New Yorker.

Både Harvey och Daddy utkommer den 24 september. Svensk översättning av Erik MacQueen. 

För mer information kontakta PR-ansvarig:
Ami Mörén, ami.moren@nok.se, 0727054395

Högupplösta bilder finns att ladda ned via: nok.se/forfattare/c/emma-cline