Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Toppledares hållbarhetskurs blir bok, Kursen – tio lektioner för ett hållbart näringsliv

30 augusti, 2021

Vad är egentligen näringslivets roll i omställningen mot en hållbar framtid? Idag verkar näringslivets aktörer i en helt ny omvärld, där rapport efter rapport visar att de ekosystem vi alla är beroende av håller på att kollapsa. Samtidigt ger framsteg inom teknik, vetenskap och internationellt samarbete nya möjligheter att ställa om, tänka långsiktigt och hållbart.

Boken Kursen av Lisen Schultz och Erica Treijs bygger på det Executive-program som Stockholm Resilience Centre och Pontus Schultz-stiftelsen erbjudit några av de mest inflytelserika företagsledarna. Tillsammans omsätter deras bolag nära hälften av Sveriges BNP, sysselsätter hundratusentals människor och når miljontals kunder världen över. Under åren har några av världens främsta forskare inom klimat och hållbar utveckling undervisat toppledare från Sveriges näringsliv.

I intervjuer och djupdykningar i företagens omställningsarbete får vi i Kursen en unik inblick i hur företagsledare som Henrik Henriksson, tidigare Scania, Marcus Wallenberg, SEB och Caroline Berg, Axel Johnson, resonerar kring det skifte vi alla står inför. Går det att hitta lösningar för svenskt näringsliv som ger lönsamhet – och hållbarhet?

Lisen Schultz är forskare vid Stockholm Resilience Centre, Stockholm universitet och grundare av Pontus Schultz Stiftelse för ett mänskligare näringsliv.

Erica Treijs är klimatreporter på Svenska Dagbladet.

Hör gärna av dig till kommunikationsansvarig Sofia Thermaenius för intervjuförfrågningar via sofia.thermaenius@nok.se.