Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Tennisspelaren Robin Söderling skriver självbiografi på Natur & Kultur

16 april, 2021

I samarbete med Johar Bendjelloul och Henrik Johnsson skriver Robin Söderling nu sin självbiografi. Boken med titeln SLUTEN utkommer på Natur & Kultur sommaren 2022.

Tennisspelaren Robin Söderling spåddes bli nästa världsetta. 2010 var han rankad fyra i världen och hans brutala spelstil antogs räcka för att bli den första som kunde komma åt de bästa genom alla tider – Rafael Nadal och Roger Federer. Robin slog dem båda två. Hans mest framgångsrika period kröntes med en seger på centercourten inför hemmapubliken i Båstad 2011. Det blev hans sista match. När han stod på toppen föll han.

Robin Söderlings livslånga strävan efter att bli bäst i världen höll på att kosta honom livet. Hans begåvning blev hans förbannelse. Dagen före julafton 2015 skickade han ut en pressrelease om att han tvingas lämna sin älskade sport. Han lämnade som en vinnare, totalt nedbruten efter fyra år så mörka att de knappt gick att genomleva.

Efter Robins Sommar i P1 som sändes sommaren 2020 visade det sig att Söderlings historia berörde och engagerade långt utanför idrotten. Många identifierade sig med känslan av att det man offrat allt för att uppnå kanske inte var värt priset.

Johar Bendjelloul har arbetat på Sveriges Radio, Dagens Nyheter och SVT som programledare, skribent och redaktör.

Henrik Johnsson har skrivit böckerna Att bygga ett lag (Max Ström) med herrlandslagets förbundskapten i fotboll, Janne Andersson, samt Mona Sahlins självbiografi Makt - Lös (Albert Bonniers Förlag). Henrik har även arbetat som producent för Sommar i P1.

För mer information kontakta:
Richard Herold, Publicistisk chef
richard.herold@nok.se