Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Republikanernas revolution – från Nixon till Trump

23 april, 2018
"Den amerikanska högern" av Martin Gelin.

Nu ger Natur & Kultur ut Martin Gelins hyllade bok Den amerikanska högern på nytt, med ett nyskrivet förord som knyter ihop högerns historia med valet av Donald Trump.

Den politiska utvecklingen i USA har chockat en hel värld. Hur kunde en fastighetsmogul och tv-kändis som byggde sin valkampanj på en främlingsfientlig retorik bli president i en av världens största demokratier?

Den amerikanska högern är en reportagebok om USA:s konservativa rörelse. Martin Gelin visar hur det går en röd tråd från sextiotalets konservativa radikaler till vår tids högerpopulism. Han skildrar bredden i den amerikanska högern, från lobbyisterna i maktens korridorer i Washington DC, till kristna familjer i Södern, frihetliga libertarianer i Las Vegas och medborgargarden vid den mexikanska gränsen.

Den amerikanska högern, som Augustprisnominerades när den utkom första gången 2012, är en bok för alla som vill förstå orsakerna till den politiska krisen i dagens USA. Till denna nyutgåva har Martin Gelin skrivit ett nytt förord som knyter ihop högerns historia med Trump.


Möt Martin Gelin i Stockholm

Den 24 april besöker Martin Gelin Kulturhuset Stadsteatern. Han samtalar med Ginna Lindberg under rubriken Trump, republikanerna och kriget mot journalistiken. Läs mer

Dagens Nyheter anordnar Utrikesdagen den 25 april på Chinateatern. Tidningens korrespondenter, bland andra Martin Gelin, medverkar och diskuterar bland annat populismens Europa, Trumps USA, kriget i Syrien och Putins Ryssland.


Citat från recensioner

”En enastående prestation.” Expressen
”Journalistik på hög internationell nivå.” Fokus
”Boken är ett måste för den som vill förstå USA.” Dagens Arena
”En mycket imponerande djupdykning i olika aspekter av denna mångsidiga höger. Det han visar i sin bok är två saker: dels att han är en riktig, undersökande journalist som inte drar sig för närkontakt med verkligheten; dels att han är en journalist som sätter sin sakkunskap i första rummet.” Neo
”En av årets viktigaste böcker.” Aftonbladet


Högupplösta bilder


För mer information, kontakta:

Helena Eitrem, pr-ansvarig för sakprosa
Telefon: 08-453 86 40
helena.eitrem@nok.se