Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Ögonvittnena berättar – Unik bok om 11 september-attackerna

9 september, 2020
Citat ur Det enda planet på himlen.

Under åren har det skrivits ett flertal böcker om de attacker som skulle förändra USA för alltid, men ett perspektiv har saknats, aldrig tidigare har nämligen ett helt verk ägnats åt enbart ögonvittnenas berättelser.

I Det enda planet på himlen låter den amerikanska historikern Garrett M. Graff femhundra olika röster slussa läsaren genom dagen, ibland sekund för sekund. Vi möter brandmannen som rycker ut i vetskap om att frun jobbar i Twin Towers, läraren som evakuerar sin skolklass medan skyskraporna rämnar ovanför, telefonisten som lovar att framföra en flygpassagerares sista hälsning, pappan som hämtar sitt barn från förskolan – för första gången som änkling.

Resultatet blir ett väldigt panorama över ett av historiens mest dramatiska dygn berättad av de människor som upplevde det.

– Oral history blir allt populärare: under den gångna corona-våren bjöd såväl museer som press in allmänheten att dela och bevara upplevelserna av det vi nu går igenom. Värdet i sådan sorts dokumentation förstår var och en som läser en bok som Graffs, säger förläggare Anders Bergman.

Läs mer om boken och ladda ned pressbilder.

Originaltitel: The Only Plane in the Sky – An oral history of 9/11
Översättning: Peter Staffansson

För pressinformation kontakta:

Linn Bäckström, PR-ansvarig Sakprosa och Populärvetenskap
076-546 02 50
linn.backstrom@nok.se